Sentrumsløpet har blitt en årlig tradisjon for mange løpeentusiaster og tilbyr distanser som passer alle aldersgrupper og ferdighetsnivåer. Med en løype som snor seg gjennom noen av Oslos mest kjente landemerker, er dette en løpsopplevelse utenom det vanlige.
 

Viktig forberedelse og løpsinformasjon

På løpsdagen er det essensielt å være godt forberedt. Kondis håper at du har hatt en fin oppladning den siste uken.

Husk at både 5 og 10 kilometeren starter med motbakke opp til slottet, så det kan være smart å sørge for varm og klar muskulatur før startskuddet går. Prøv å ikke løpe deg stiv ut fra start. Etter den tøffe starten flater det ut, og du kan nyte en mer avslappet løpetur gjennom Oslo. Men, tenk på at det stiger sakte men sikkert helt til du er godt inne i Frognerparken. 
 

Tidsskjema og løype

Sentrumsløpet 10 km tar løperne forbi Slottet, Frognerparken, Oslo Rådhus og Akershus Festning, før de avslutter på Karl Johan. Det vil være drikkestasjoner strategisk plassert langs ruten, så du kan hydrere og holde energinivået oppe.

Norlandia Sentrumsløpet for barn tilbyr distanser tilpasset aldersgrupper fra 3 til 11 år, med start og mål i Karl Johans gate. Aktivitetene starter i Spikersuppa rundt kl. 12.30 med løpsstart fra kl. 13.30.

13:30: Norlandia Sentrumsløpet for barn
15:30 ASICS Sentrumsløpet 10 kilometer
17:15: ASICS Sentrumsløpet 5 kilometer
 

Bli med Kondis gjennom løypa

Vil du ha en kjapp oppdatering av hvordan løypa ser ut? Bli med her!


 

Transport og tilgang

Vær oppmerksom på at det vil være omkjøringer for flere buss- og trikkelinjer fra klokken 14.15 til 18.15 på løpsdagen. T-banen vil operere som normalt, men det anbefales å beregne god tid hvis du reiser med offentlig transport.
 

Løpende intervju med arrangørene

I 2022 løp Kondis gjennom løypa med arrangørene, og stilte litt spørsmål om det ene med det andre.


Du kan selvfølgelig lese om Sentrumsløpet i Kondis i løpet av helgen.