Hilde blir også med på turen til våren i tillegg til flere andre profilerte norske og svenske trenere. 

På spørsmålet om hva Hilde synes er så bra med treningsleiren, svarer hun: 

– Å, det er mye. For det første er det et bra avbrekk å komme ned til Portugal for å løpe etter en lang vinter. Vi reiser 28. mars og kommer hjem 4. april. Dette er uka før påske. En tid der vinteren ennå ikke helt har sluppet taket. Da er det fint å få smake på sommeren med en uke i Portugal. Det er virkelig en fin kick-off på løpesesongen. Videre er det utrolig inspirerende å bli kjent med så mange andre som er opptatt av akkurat det samme som meg selv, og det som er så fascinerende er at alle kan være med på det samme uansett nivå, sier hun.

Det Hilde sikter til er at på de daglige løpetreningene kan deltakerne selv velge hvilken gruppe de vil trene sammen med. Alle som ønsker å være med på dagens løpetrening, møtes utenfor hotellet for litt felles informasjon før løpeøkta starter. Etter at lederne har informert muntlig om dagens økt (det gis også skriftlig informasjon i forkant), kan deltakerne velge hvilken gruppe de vil løpe sammen med alt etter om de vil løpe på fire minutter på kilometeren eller om de bruker over åtte. I hver gruppe blir det med minst to løpetrenere, og ofte flere slik at vi sikrer at ingen blir fraløpt underveis på turen. Med flere instruktører i hver gruppe sikerer vi også at hver enkelt deltaker blir sett og kan få personlige råd og tips. 

– Vi nordmenn pleier å være der sammen med løpetrenerne fra Team Stockholm Marathon. Her er det utrolig mange gode ledere som både er dyktige og erfarne løpere og gode pedagoger, sier Hilde som selv har hentet hjem mange gode tips og lærdom etter oppholdet sammen med sine svenske kolleger. 

Felles løpetreninger

Treningene gjennomføres i fellesskap sammen med både norske og svenske deltakere. De fleste foregår i pinjeskogen rett ved hotellet. Her er det utrolig flott å løpe på deilige grusveier og stier. 

– Vi starter uka med teknikktrening. Deretter blir det både ulike former for intervaller og distanseøkter. Torsdagen er ukas høydepunkt. Da blir vi kjørt med buss opp til Odeleite som ligger oppe i høyden, 20-30 minutters kjøring fra hotellet. Her får vi velge mellom flere ulike distanser i det flotte naturområdet. I tillegg til å løpe i fjellet, kan også de som ønsker det løpe hjem til hotellet etterpå. Dette er en utrolig koselig tur hvor vi tar oss god tid til kafebesøk underveis, sier Hilde. 

Det er mange av deltakerne som  løper sin første maratondistanse denne dagen – noen i hurtig tempo andre kombinerer hjemturen med gåing. 

Arrangeres med Springtime 

Treningsleiren arrangeres sammen med reiseselskapet Springtime, og er åpen for alle både medlemmer i Kondis og ikke-medlemmer. Er du medlem får du 500 kroner i rabatt ved påmelding nå før nyttår. Meld deg inn her for å få rabatten

Springtime er en erfaren arrangør og arrangerer treningsleirer over hele verden gjennom hele året. 

Hilde-geri-jarle-og-wenche.jpeg
Sprek gjeng: Hilde er her sammen med daglig leder i Springtime Geir Jarle Bjørneng og Wenche Wikstrøm. 

Felles for alle er at en kan velge mellom rundt 60 ulike treningsaktiviteter. I tillegg til å være med på løpetrening, kan du også være med på yoga, ulike former for styrketrening og dans. 

Treningscamp med Springtime til Portugal 2018
Yoga: Det å ha yoga eller pilates nede på stranda er en god opplevelse. Da føler en virkelig at batteriene blir ladet. Foto: Marianne Røhme

– Det er også mulig å låne sykler der nede. I år var det med en egen sykkelinstruktør som fulgte deltakerne på treningene. Dette vil bli gjentatt også i 2020 med redaktøren i det svenske bladet Bicycling, Daniel Breece, som instruktør og guide, forteller Hilde.  

Starter med løpetur på stranda

Hver morgen kl. 7.30 kan de som ønsker det enten bli med på en løpetur på stranda eller de kan være med på yoga. 

– Vi starter samtidig. Noen går og andre løper. Etter å ha gått eller løpt mot soloppgangen i 15 minutter snur vi og drar tilbake til utgangspunktet. Her blir det dynamisk bevegelighetstrening før vi rusler opp til hotellet for frokost, sier Hilde som selv aldri har vært særlig flink til å drive med bevegelighetstrening.

– Vi nordmenn er ikke like opptatt av dette som svenskene, men jeg ble motivert til å legge bevegeligehtet inn i treninga selv også etter den første turen jeg hadde her i Portugal, sier hun.
I tillegg til å være aktiv ultraløper og treningsleder på disse treningsturene til Portugal, er Hilde også ansvarlig for både treningene til Kondistreninga Hønefoss og Kondistreninga Årnes. I tillegg inviterer hun også folk til å være med på langturer både på Romerike og Ringerike.

Treningsleir med Springtime i Monte Gordo, Portugal, 2015
Fast dekke: Det er utrolig godt å starte dagen med en løpetur på stranda. Underlaget er fast og godt å løpe på. Foto: Marianne Røhme

– Jeg liker å trene sammen med andre, og det å hjelpe andre til å sprenge grenser og nå sine mål er utrolig motiverende, sier hun, og legger til at hun selv har hentet mye inspirasjon til Kondistreningene fra treningsleirene i Portugal. 

– Nå gjennomfører vi både dynamisk bevegelighetstrening og de kjente «Musse-intervallene» som jeg ble introdusert for på treningsleir her i Portugal av Mustafa Mohamed, som har vært Sveriges beste langdistanseløper siden begynnelsen av 2000-tallet.  Musse pleier å være med som trener på disse treningsleirene, og skal være med til våren også, forteller Hilde. 

Tilbyr ekstra løping

I tillegg til å starte dagen med rolig løpetur på stranda på morgenen, og videre gjennomføre løpetrening på ettermiddagen, har de norske treningslederne også pleid å invitere til ekstra løpeturer enten før morgenjoggen eller midt på dagen eller etter ettermiddagsøkta. 

– Jeg pleier å bruke disse ukene til å samle ekstra kilometer og da er det alltid moro å få med seg flere på løpeturene, sier Hilde. 

Det kan virke som om programmet er tettpakket og slitsomt, men Hilde understreker at en blir kun med på så mye eller lite en selv ønsker. 

– Det er godt å ha mye å velge blant, men det er også godt å ta seg tid til å slappe av ved bassenget, i spaavdelingen, på stranda eller hotellrommet også.  Det er helt opp til deg selv der og da hva du ønsker å være med på, sier hun, og legger til at hotellet vi bor på er trivelig med store rom og egen matsal for oss som reiser med Springtime. 

– Vi får god og næringsrik mat. Til frokost kan vi velge mellom alle typer brød fra croissanter til grove rundstykker. Vi kan presse oss fersk appelsinjuice, spise så mye frukt, egg og bacon, og muslie eller grøt som vi vil. Springtime har også med egen kokk som lager svært god mat både til frokost og middag. Disse måltidene er inkludert i prisen. Midt på dagen spiser vi lunsj enten i byen eller på en av strandrestaurantene. Her er maten både god og rimelig, sier Hilde.

Reis gjerne alene

Dette er en tur en kan være med på enten en reiser alene eller sammen med venner eller familie. 

– Du treffer mange med samme interesser som deg selv, og det er aldri vanskelig å finne noe å prate om. Videre pleier Kondis å annonsere felles avgang for lunsj hver dag slik at de som ønsker å spise sammen med «gjengen» kan slå følge. Du slipper å være alene om du ikke vil, sier Hilde. 

Synes du dette hørtes spennende ut kan du lese mer om turen her.
Her kan du booke reisen.
Her kan du melde deg inn i Kondis om du ikke allerede er medlem.

Kondis på treningsleir med Springtime i Monte Gordo i Portugal
Sees i Portugal: Vi håper å se også deg på treningsleir i Portugal. Liker du å løpe og oppleve flott natur, så er denne turen virkelig å anbefale. Foto: Marianne Røhme