Trønder-Østløpet i Hommevik samlet også i år det antatt beste 5-kilometerfeltet i Trøndelag. Løypa i Hommelvik er den letteste løypa i fylket, og i tillegg får løpet god deltakelse fordi det er plassert så gunstig i forhold til St. Olavsloppet. Flere klubber bruker løpet, som årlig går 8 dager før Loppet, som ei fin oppkjøring.

Årets løp gikk altså tirsdag 18. juni, og i alt var det rekordmange 197 som fullførte, 156 på 5 km og 41 på 10 km. Løypa er en 5 km kontrollmålt (Kondis) løype fra Øya stadion, som løpes to runder av 10-kilometersløperne.

Når 87 av 143 herreløpere underskrider 20 minutter og 15 av 27 kvinner løper under 22 minutter, da snakker vi om uvanlig stor bredde i toppen. Så er da også snittalderen lavere enn det vi vanligvis ser i mosjonsløp rundt omkring.

15-åringen Eva Ingebrigtsen vant foran Anne Nevin
Eva Ingebrigtsen fra Bratsberg IL vant et tett oppgjør med Strindheim ILs Anne Nevin. De løp på 17:52 og 17:55 og hadde ganske stor avstand til Guro Sundal fra Byåsen IL og Astri Waldal fra Hommelvik IL, som fullførte på 18:33 og 18:41.

Eva, som løper siste året i K14-15 lå på 2. plass på årets Norgesstatistikk for aldersklassen etter at hun løp på 18:23 i Tordenskioldsløpet tidligere i år. Nå forbedret hun seg til 17:52, 1:21 raskere enn bestetiden hennes i fjor.

Tidlig i løpet med Eva Ingebrigtsen foran Anne Nevin, og slik var det også i mål. (Foto fra Rindal ILs facebookside)

Kristian Woldvik vant herreklassen
I herreklassen var det fire mann som skilte seg ut fra start, men når det nærmet seg mål sto kampen mellom Rindal ILs Kristian Woldvik og Sverre Solligård fra Svorkmo fra N.O.I. Woldvik spurtet inn til seier på 15:20, tre sekunder foran Solligård. Jo Inge Sandvik, også han fra Svorkmo, tok tredjeplassen med 14:35 mens Sindre Grønflate fra Fjellørnen IL ble nummer fire på 15:42.

Raske unggutter
Også i herreklassen fikk vi noen veldig sterke tider av gutteløpere. Lars Svorkdal (14)  fra Svorkmo N.O.I. toppet årets Norgesstatistikk for G14-15 med 16:34 fra Trønderjogg tidligere i år. Nå løp 14-åringen inn til imponerende 16:13. En enda yngre kar, Sven Nevin (12) fra Strindheim IL løp på 16:41 - og distanserte mamma Anna med godt iover ett minutt. Tiden til 12-åringen er 24 sekunder raskere enn han løp i Tordenskjoldsløpet, og også 5 sekunder bedre enn Theodor Hansen's (13) tidligere årsbeste i G12-13.

28 herreløpere løp raskere enn 17 minutter, 87 løp raskere enn 20 minutter.

Sven_Nevin[1].JPG
Her ser vi 12 år gamle Sven Nevin et par meter før målgang og med fingeren klar til å kneppe av årsbeste tid for G12-13 hittil i år. (Foto fra Rindal ILs facebookside)

Starten på 5 km med Svorkmogutta i tet og Woldvik rett bak. (Foto fra Rindal ILs facebookside)

Like bak teten er det tett med raske løpere. (Foto fra Rindal ILs facebookside)

Tett_felt.jpgHer er løperne litt lenger ut i løypa.  (Foto fra Rindal ILs facebookside)

Lisbeth Vold og Martin Lien Spjøtvold vant 10 km
Mye av oppmerksomheten falt på 5-kilometersløperne, men det var gode tider også på 10 kilometer der Martin Lien Spjøtvold fra Bratsberg IL vant på 33.09 og André Johnsen Navjord fra Strindheim IL kom på 2. plass med 33.29. Syv herreløpere fullførte på tider uner 35 minutter.