202 deltagere
Rindal IL arrangerte søndag 15. september Lina Roindt med 202 deltagere, som trosset meteorologene sine farevarsler med bl a store nedbørsmengder og en vind som skulle øke til 9 m/s i det konkurranseklassene skulle starte. Dette slo heldigvis feil, vinden holdt seg borte, og regnet var ikke av det sjenerende slaget.

Lina Roindt er 10,8 km, delvis storkupert første 2/3 og lett siste 1/3. Lina er for øvrig et gammelt dialektord for hovedvegen.

Starten[1].JPG
Starten i konkurranseklassen. (Foto: ​Arnhild Foseide Fagerholt)

I fjor deltok 194, og i år var det var en liten økning i både konkurranseklassene og trimklassen.
- Likevel er 24 i konkurransefeltet litt knapt, flere av de som stiller i trimklassen burde ha stilt her, samt at helga etter Trondheim Maraton er ingen god arrangementsdato, sier leder i friidrettsgruppa i Rindal IL, Tor Jarle Bolme.

Vinnere ble Ola Martin Gåsvær fra Ranheim IL og Kristine Nes fra arrangørklubben. De lå i tet fra start og tok også hver sin spurtpremie. 21-åringen Gåsvær har så langt satset bare på baneløp med 8:49,89 på 3000 meter som beste resultat, men vil nå supplere med landevegs-og gateløp. Han vant på 35:59, mens Kristine Nes, i sitt første løp på lang tid, kom inn på 44:38 i sin Lina Roindt debut, bare 28 sek fra å komme på Ti på topp på damenes adelskalender.

Ola Martin Gåsvær vant herreklassen. (Foto: Gunnar Bureid)

Kristine Nes vant kvinneklassen. (Foto: Gunnar Bureid)

Man kan studere løpets adelskalender (alle under 40 minutter), historiske passeringstider, løpets vinnere og Ti på topp damer HER