Lidingöloppet er verdens største terrengløp med deltakere fra cirka 70 land. Totalt var det påmeldt rundt 25 000 personer til de 9 forskjellige løpene gjennom helgen. Løpet inngår i "En Svensk Klassiker" sammen med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen.

Med 55:12 var Kristine Eikrem Engeset, IL Runar nær to minutter raskere enn sine to nærmeste konkurrenter i den 15 km lange løypa.  Josefin Heier fra Ullensaker/Kisa fulgte som neste norske på 7. plass fem minutter bak vinneren. David Nilsson var en klar vinner i herreklassen med tiden 46:46 og nær halvannet minutt ned til toeren.

Synnøve Brox, SK Vidar vant klasse K60 med tre minutters margin da hun løp i mål med laurbærkransen rundt halsen på 43:26. Med det var var hun også minuttet raskere vinneren av 50-årsklassen!

ALLE RESULTATER

Bare kransmasen holdt følge med Synnøve Brox på oppløpet. (Foto fra Lidingöloppets Facebookside)

Laila Kveli fra Namdal LK var den eneste norske i toppen av resultatlista på 30 km med 7 plass og 2:05:20, nær ti minutter bak den kenyanske vinneren. Kondis-president Tim Bennett var for 7. gang på plass i Stockholm den siste helga i september og stilte som alltid på 30 km. Her kan du lese hvorfor:

Lidingöloppet er løpet man faktisk burde løpe en gang i livet. Og da er det 30 km som gjelder. Selv mener jeg at Lidingöloppet er det fineste løpet av alle. Kanskje rart å mene det - for 30 km på Lidingö er en berg- og dalbane hele veien. Men underlaget og omgivelsene gjør det til noe helt spesielt. I dag var forholdene perfekte med lettskyet, null vind og rundt 15 grader. At løpet er spesielt skjønner man allerede før start, når de som har løpt flest ganger presenteres. Og aller "verst" i den sammenhengen var en herremann som stod rett ved meg meg. Svenske Sune har løpt ALLE utgavene. Det første løpet gikk i 1965, det året jeg ble født....

Og Sune så både frisk og raskt ut han - så han stiller nok neste år også. Svenske Samuel Tesegay vant på 1.38 - noe som ikke er den raskeste tiden gjennom tidene - men allikevel "hyfsad" fort i den løypa. Sylvia Medugu, Kenya vant dameklassen på 1.54.57.

Selv hadde jeg en grei reise i ca. 18 km. Men da sa det stopp gitt. I en liten kneik så forsvant følelsen i beina....og de siste 12 km er de verste i denne løypa. Selv ikke heiing av selveste Jack Waitz og Synøve Brox etter 20 km ga meg et løft. Men jeg klarer å holde meg løpende og sniker meg så vidt under 2.40. Når min PB er 2.20 - så sier det litt om dagens innsats...

Underveis på de siste 12 hadde jeg en diskusjon gående med meg selv om jeg kanskje skulle trappe ned og heller løpe 15 km neste år. Svaret er glassklart: Det blir 30 neste år også - for Lidingøloppet 30 k er det fineste løpet uansett!