For to år siden lanserte Adidas sin nye BOOST-teknologi i skomodellen Energy Boost. Den gang bestod mellomsålen av 80 prosent BOOST-materiale, mens de resterende 20 prosentene var tradisjonelt EVA-materiale. 

Nå tar Adidas steget videre og lanserer løpeskoen Ultra BOOST der mellomsålen utelukkende består av Boost. Adidas påstår at Ultra BOOST tilbyr det beste innen energirespons, naturlig støtte, komfort og stil.
- Å oppfylle atleters behov gjennom nye innovasjoner er selve kjernen hos adidas. Og det som trengs akkurat nå er mer energi, påstår Eric Liedtke, Executive Board Member, Global Brands.
- Ultra BOOST er et resultat av flere års arbeid og forskning i vår streben etter å skape den beste løpeskoen noensinne. Alle adidas fremste teknologier er kombinert i en sko som gir markedsledende energirespons og uovertruffen tilpasningsevne og komfort, tilføyer Liedtke. 

Maks energirespons
I følge Adidas skal Ultra BOOST ha en mellomsåle som består av 100 prosent BOOST som presterer uansett ytre forutsetninger, i kilometer etter kilometer, sesong etter sesong. Med hjelp av tusenvis av unike energikapsler skal BOOST-teknologien gi mer energi i løpesteget enn et tradisjonelt EVA materiale. BOOST skal gi støtte og retning gjennom hele steget uten å gå på kompromiss med den energien som kreves for å gi deg den beste løpeopplevelsen noensinne, påstås det. 

Tilpasningsdyktig komfort
Gjennom forskning har adidas innovationsteam (aIT) oppdaget at en løpers fot kan ekspandere med opp til 10 mm under løping. Når denne naturlige utvidelsen hindres kan ubehag i form av friksjon og gnagsår oppstå. For å unngå dette er Ultra BOOST utstyrt med en Primeknit-overdel som skal la foten ekspandere uhindret og naturlig. Adidas Primeknit er tettsittende og skal tilpasse seg fotens bevegelser og på den måten minimaliseres faren for skader.

Optimal energiutnyttelse
Adidas påstår videre at Ultra BOOST skal være utstyrt med en innovativ Stretch Web såle som tilpasser seg og beveger seg med foten. Det perforerte, elastiske designet skal utnytte energien fra BOOST maksimalt uten å påvirke ytelsen forøvrig og skal levere en løpsopplevelse utenom det vanlige.

Naturlig Støtte og perfekt passform
Produsenten forteller videre at Ultra BOOST har fått en helt ny hælkonstruksjon - en nøye konfigurert ekstern hælkappe dekker foten og tilpasser seg til spenningen i hælsenen. Utover dette skal skoen også ha en nyutviklet fjærlett sokkelignende konstruksjon som tilpasser seg fotens naturlige bevegelse for en individuell tilpasset og behagelig passform. Det nye tokomponents TORSION® SYSTEMET er en del av mellomsålen, og skal gi hælen et mer frittstående bevegelsesmønster og øke stabiliteten i forfoten.

Adidas Ultra Boost er i salg fra 5. mars.
Veil. pris: 1700 kr.

Etter hva Kondis har funnet ut, skal Adidas Ultra Boost ha et hæl-tå-dropp på 10 mm og en vekt på i overkant av 300 gram (i str. US 9) - altså ingen direkte lettvekter og sannsynligvis en sko som vil passe bedre til mengdetrening enn hurtig løping.

Det gjøres oppmerksom på at kondis.no ikke har testet produktet. Denne omtalen er helt eller delvis basert på en pressemelding og representerer ikke nødvendigvis kondis.nos syn på produktene.

Adidas-Ultra-Boost-pr-bilde.jpg