Løpet ble arrangert av Østmarka OK i et samarbeid med Salomon og det nye innendørs snøanlegget SNØ i Lørenskog - hvor også start og mål fant sted.

Løpet var 5 km langt og gikk på fine stier opp på Gjelleråsen, hvor man også fikk utsikt over Oslo. For de som syntes 5 km var litt langt, var det også lagt til rette for en løype på 2 km. Der løp man også på tid, men uten rangering.

Totalt var det 77 (55 menn og 22 kvinner) som fullførte den 5 km lange løypa, mens det var 33 som løp 2 km.

Herreklassen ble vunnet av Magnus Sedeniussen, Gjelleråsen IF Ski på 18:43. På de to neste plassene fulgte Morten Hansen, Lørenskog Friidrettslag og Thomas Andersen, Fjellhamar. Disse løp på henholdsvis 19.13 og 19.56.

I kvinneklassen ble det suveren seier til Ada Hagli Lorentzen, Gjelleråsen Ski. Hun løper i aldersklassen 12-13 år og vant på 21.50. Linn Beate Petersen Onsrud fra Oslo kom på 2. plass med 25.56, mens 3. plassen gikk til Vibeke Wold, Hagan på 26.51.

– Vi er veldig fornøyd med responsen og hvordan løpet har blitt mottatt. Det er alltid litt spenning rundt lansering av et nytt løp, men alt gikk over all forventning, uttalte Terje Linløkken i arrangørklubben Østmarka OK etter arrangementet.

– Tilbakemeldingen fra løperne på løypene - at de var gode - er viktig for oss. Forholdene var nær optimale med tørre fine stier i Gjelleråsen marka. Vinnertidene var imponerende både hos herrene og damene. Dette er løyperekorder som skal bli utfordrende å slå! Sammen med Salomon og SNØ gleder vi oss allerede til neste års løp, forhåpentligvis uten korona smittvern restriksjoner, tilføyde Linløkken.

9 Anders Slydal Leithe Elektro AS M23-34 23:20.0

Vinnere i herreklassen. Magnus Sedeniussen (til venstre) vant foran Morten Hansen.

Ada Hagli Lorentzen, som løper i 12-13-årsklassen, ble også totalvinner i kvinneklassen. Hun løp den 5 km lange løypa på 21.50.

IMG_9600-damevinnere.jpgDe tre beste i kvinneklassen. Ada Hagli Lorentzen (midten) vant foran Linn Beate Petersen Onsrud (til venstre) og Vibeke Wold (høyre).