Årets Skjennungstua Opp går om en uke, tirsdag 6.oktober. Løpet er det femte i Motbakkeløpcupen i Maridalsalpene og avslutter også årets cup.

Med hele 174 påmeldte en uke før løpet, går er det allerede satt påmeldingsrekord. I fjor var det 171 påmeldte og 108 fullførende.

Arrangøren, Sognsvann Rundt Medsols, slipper til 190 deltakere, men da er det også helt slutt. Påmedlingsfristen er søndag kl.23:59, men arrangøren regner med at det blir fullt lenge før søndagen. 

Løpet er Oslos lengste motbakkeløp med en distanse på 5,7 km. Løypa går fra Hammeren (rett innenfor bussskuret) og følger skogsbilveien forbi Ullevålseter (hvor det vil være drikkestasjon) og videre opp til Skjennungstua. Dette er et "lett" motbakkeløpet på den måten at underlaget er grus hele veien og dermed ikke er teknisk krevende. Dog er det nok av høydemetere og lange seige bakker speiselt fra Ullevålsseter og opp, med en avsluttende relativ flat strekning de siste hundre metrene opp mot stua.


Matservering og premier på stua etter løpet
Tradisjonen tro blir det matservering på stua rett etter løpet med hjemmelaget suppe, boller og kaffe. Dette inngår i prisen en betaler for leie av tidtakerbrikken som er på 50 kr. Ingen startkontingent.

I flukt med bespsningen skal vinnerene av løpet feires med premieringen og ikke minst skal de tre beste totalt i motbakkecupen hylles med premier. Men arrangementet er også kjent for rikelig med premiering blant de tilstedeværende. 

Raskeste kvinne og mann premieres med 1000 kr. i gavekort fra Løplabbet. Løyperekord premieres med ytterligere 1000 kr. i gavekort 


VINNERE       MENN              KVINNER
2014  Hans C. Fløystad 21:39*  
Inger Liv B. Nilsen  25:27
2013  Eirik Gramstad   21:55   Inger Liv B. Nilsen  24:36*
2012  
Eirik Gramstad   22:36   Inger Liv B. Nilsen  26:53
2011  Eirik Gramstad   22:29   Mari Brox            27:47

*= Løyperekord

Les også om fjorårets løp

 

HER KAN EN MELDE SEG PÅ SKJENNUNGSTUA OPP