Ladies Tour of Norway er Norges eneste UCI-ritt for kvinner og ble i år arrangert for tredje år på rad. Sykkelrytterne startet i Halden sentrum i regnvær fredag ettermiddag. Målgang søndag ettermiddag fant også sted i Halden sentrum, men denne dagen i strålende sol.

Fredagens etappe startet altså i Halden, gikk videre gjennom Sarpsborg med målgang i Fredrikstad sentrum. Totalt 76 km. Lørdag gikk starten i Mysen, videre gjennom Askim, Rakkestad og målgang i Sarpsborg etter 97 km. Søndagens avsluttende etappe startet i Sverige, ved Nordby kjøpesenter, gikk gjennom Strømstad, og etter en runde på den svenske siden av grensa kom rytterne atter er tilbake til Norge og målgang i Halden sentrum etter 117 km.

Til glede for publikum var hjemmefavoritt Emilie Moberg med i tetpulja på søndagens tredjeetappe som avsluttet med tre runder i Halden sentrum. Tetpulja ble til slutt bestående av fem jenter som spurtet om seieren opp gågata. Nederlandske Anouska Koster knep seieren, mens Moberg sikret 2. plassen. Dette var ett steg høyere opp på pallen i forhold til i fjor da Moberg kom på 3. plass

Men totalseieren for touren gikk til nederlandske Lucinda Brand, Raboliv Womencyclingteam som vant lørdagens etappe, kom på 3. plass fredag og 7. plass på søndag. På de neste plassene sammenlagt fulgte hennes lagvenninner Thalita De Jong og Anouska Koster. Raboliv vant selvfølgelig da også lagkonkurransen.

Emilie Moberg endte på 5. plass totalt etter 11. plass fredag, 20. plass lørdag og altså 2. plass søndag.

RESULTATER

Resultater 3. etappe (pdf)
Resultater totalt etter tre etapper (pdf)

Emilie Moberg fikk revansje, men Guarnier ble totalvinner

Mens Anouska Koster strekker armen i været som vinner av 3. etappe kjemper Emilie Moberg seg de nødvendige centimeter foran Chistina Siggaard og sikrer 2. plassen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Når alle tre etapper i Ladies Tour of Norway var unnagjort var det nederlandske Lucinda Brand, Raboliv Womencyclingteam som var totalvinner. (Foto: Bjørn Johannessen)

Rytterne avsluttet søndagens etappe med tre runder i Halden sentrum. Det inkluderte denne bakken som de dermed måtte opp tre ganger. (Foto: Bjørn Johannessen)

Emilie Moberg hang med helt framme i teten i de avsluttende rundene i Halden. Hun innrømmet at hun nok hadde en liten fordel av å være kjent i byens gater og bakker fra før. (Foto: Bjørn Johannessen)

Flaggene var framme blant de oppmøtte langs løypa når syklistene raste forbi. (Foto: Bjørn Johannessen)