Etter et prøveår i 1998 ble Grenserittet offisielt arrangert første gang i 1999. Årets ritt er dermed det 20. offisielle Grenserittet og går av stabelen helga 3. - 4. august. Det 80 km lange terrengrittet har start i Strømstad lørdag morgen og målgang i Halden. 

Tidligere har Grenserittet meldt at fjorårets nyvinning, Grenserittet Etappe, i år må avlyses på grunn av få påmeldte. Etapperittet trengte 50 påmeldte innen 30. juni for å kunne arrangeres - noe det altså ikke ble. 

Deltakelsen i norske sykkelritt har de siste årene gått betraktelig ned - og ritt har blitt avlyst. Grenserittet er intet unntak. I et intervju med lokalavisa Halden Arbeiderblad uttrykker rittleder Caroline Koren sin bekymring for Grenserittets framtid: 
– Det er ikke til å legge skjul på at dette blir et skjebneår for oss. Deltakerantallet i år blir avgjørende for hva som skjer videre med Grenserittet. Vi må stille oss spørsmålet om hvor mange deltakere til vi har råd til å miste nå, sier rittleder Caroline Koren til Halden Arbeiderblad

I skrivende stund, tre uker før rittet arrangeres, er 1884 syklister påmeldt. I fjor var det totalt 2637 fullførende - utenom barnerittet. Det er med andre ord god plass til flere deltakere i årets jubileumsutgave av Grenserittet. Melder du deg på til årets ritt, så vil du samtidig bidra positivt til Grenserittets framtid. 

Det er for øvrig åtte deltakere som har syklet alle de foregående gangene rittet har blitt arrangert, og som dermed kan fullføre for 20. gang i år. 

I tillegg til det 80 km lange hovedrittet fra Strømstad til Halden består Grenserittet også av Grenserittet Midt og unggdomsrittet Grenserittet Ung som begge starter midtveis i løypa (ved Prestebakke) og sykler rittets siste 40 km. Det samme gjør også deltakerne i årets nyvinning Grenserittet Familie, hvor barn fra fylte 9 år innen 2018 kan delta i følge med en voksen (over 17 år). Og for de som ønsker å stille med el-sykkel, så er det muligheter også for det i ELrittet.

Alle disse overnevne rittene arrangeres lørdag 4. august. På fredagen, dagen før, er det barneritt på Fredriksten Festning i Halden. Da vil det også være startnummerutdeling for lørdagens ritt. 

Påmelding til Grenserittet 2018

Grenserittets hjemmeside

Se samleside for alle tidligere års kondis.no-reportasjer fra Grenserittet

DSC01819_2.jpgGrenserittet starter i Sverige og har målgang i Norge. (Foto: Rolf Bøhn)