Tekst og foto:  Erik Borg

Ett barn startet hvert 17. sekund
Hele 208 startet på den femte utgaven av Trollnatta. Som vanlig var mål på Kollhytta, lagets klubbhus i utkanten av både Oslo og skogen. Det ble spennende og morsomme opplevelser for både barn og unge med hodelykt på hodet.
 

troll_03.jpg

De yngste fulgte lysløypa – som var både på og av – mens de litt eldre var ute i Kollmarka og virkelig måtte følge med på både kart, kompass og terreng. Starten gikk over én time. I snitt startet det en deltaker hvert 17. sekund! Det var et inspirerende og morsomt syn å se lys etter lys dukke opp i mørket.

Etter målgang ventet premier til alle. Avslutningsvis var det trekning av ytterligere premier. I kiosken var det kaker, men også, som det seg hør og bør i disse dager en sunn profil med fruk. Løperdrikken, som ble servert i kiosken, var gratis fruktvann! 

troll_01.jpg

De yngste hadde med seg en voksen. De eldre løp alene. For aldersgruppa 13–16 år var det lagkonkurrans. To–tre skulle i fellesskap finne fram. Ane Sofie Krogh fra Oppsal og Ada Wulfsberg fra Nydalen samarbeidet seg til seier i jenteklassa mens Halvor T. Halden og Lars Young Vik, begge Nydalen, var raskeste gutter på fellesstarten.

Arrangør Koll opplevde også medlemsvekst i løpet av den milde høstkvelden. Orienteringsgruppa teller for første gang på mange over 100 medlemmer. Lørdag var det også usedvanlig fint for nattorientering med mange pluss og ingen nedbør. Først da arrangøren hadde ryddet ned, kom de varslede regndråpene.

troll_02.jpg