Det gjenstår fremdles å registrere deltagelse fra 735 arrangementer, men det er allerede nå klart at det er satt verdensrekord.

Norges orienteringsforbund meldte dette mandag kveld:

Mandag kveld passerte antall registrerte deltakere under Verdens o-dag den gamle verdensrekorden for antall som har løpt orientering på samme dag. 11. mai var datoen hvor en løp orientering over hele verden fra innledning i Australia til avslutning i vest i Canada.Til sammen var det 79 land som deltok.

- Det har fått et fantastisk gjennomslag, og jeg er veldig imponert over det engasjementet folk har vist rundt prosjektet, sier Göran Andersson.

Den svenske prosjektlederen øyner muligheten for at den nye verdensrekorden kan bli på hele 250 000 når alle har fått registrert sine deltakere.

I skrivende stund er det registrert 229 134, med Tyrkia som ledende land i antall deltakere. De har registrert 43 000. Sverige kan skilte med drøye 31 000 deltakere. Norge har i øyeblikket registrert nesten 13 000 deltakere, og «jakter» med det på tredjeplassen i "nasjonskampen" for antall deltakere.

Det vil være åpent for å registrere sine deltakere frem til 22. mai.

All informasjon rundt dette finner du her: Verdens o-dag