Toppbildet: En glad vinner av fjorårets løp... først to dager før løpet bestemte 19-åringen fra Sandnes seg for å være med. Foto: Wings For Life World Runimage_proxy_large.jpg

I fjorårets utgave av Wings for Life WorldRun ble norske Elise Selvikvåg Molvik internasjonal vinner i dameklassen. Molvik løp 54.79 km før følgebilen tok igjen henne. 35 397 deltok world wide og 315 i den norske utgaven som var lagt til Stavangerregionen.  Løpet startet samtidig på seks kontinenter i 34 land.

Kondisreportasje fra fjorårets Wings For Life WorldRun

Svein_Ove_Risa_Heidi_Weng (640x622).jpgKjendiser stiller opp
På startstreken i Stavanger finner du blant annet Heidi Weng, Andreas Mikkelsen, Sara Louise Rung, Jokke Sommer og Aksel Lund Svindal.

Bildet til høyre: Heidi Weng var med også i fjorårets løp der hun la seg i rygg på Svein Ove Risa som vant den norske utgaven i fjor og som ble nr 11 totalt (foto: Einar Søndeland)

Konkurransen inkluderer hele spekteret av løpere, alle fra bedagelige hobbytrimmere til profesjonelle ultraløpere kan delta. Løpet har ingen fast distanse, og hver eneste deltager, på hele kloden, vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. Nytt av året er at deltagere ned til 16 år og rullestolbrukere også kan delta. Løpet går 35 steder, og en fullstendig liste over alle stedene er tilgjengelig på løpets hjemmeside: www.wingsforlifeworldrun.com

Lengden på løpet ditt registreres via en chip i startnummeret som registreres av en sensor på følgebilen. De som sist blir tatt igjen av følgebilen vinner løpet. I fjor var det altså Elise Molvik (19) fra Stavanger som løp lengst av alle kvinnene i hele verden, og vant en jorden-rundt-reise i 1 måned.

Samtidig – i hele verden
Tusenvis av løpere stiller på startstreken søndag 3. mai 2015 kl. 13.00 (norsk tid) i 35 forskjellige land, på fem kontinenter i varierende lys- og værforhold. Således vil løpere i California starte kl. 04.00 om morgenen, mens startskuddet i Taiwan går kl. 19.00.

Påmeldingen er allerede åpen på: www.wingsforlifeworldrun.com og det koster kun kr. 350,- å delta frem til 1. januar.

60 km+ for Jarle Risa i 2015
Jarle Risa, Årets Ultraløper 2013, skal løpe den norske utgaven av Wings for Life WorldRun bokstavelig talt på hjemmebane. Årets løype passerer gården til Jarle og Undheimshallen etter 60 kilometer, så før det har han ingen planer om å bli tatt igjen av mållinja (bilen).

Til inntekt for forskning på ryggmargsskader
Inntektene fra løpet går uavkortet til Wings for Life Foundation som funder forskning på ryggmargsskader. Leif Arne Fjellheim, leder i Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) setter stor pris på at folk stiller opp i Stavanger og resten av verden: – Det trengs penger både nasjonalt og internasjonalt for å kunne forske på ryggmargsskader. Vi har nok fagfolk og organisasjoner, det eneste vi mangler er midler. Spørsmålet er ikke om de vil klare å finne en kur, men når, sier han.

Startfeltet.JPG

Starten har gått i fjorårets løp... om 30 minutter starter følgebilene i planlagt - og senerere økende fart
(foto: Einar Søndeland).