Hvert land kan stille med tre løpere av hvert kjønn i nordisk mesterskap med mulighet for flere løpere forutsatt godkjennelse av arrangøren. Slik sett er det litt skuffende at Norge ikke klarer å stille med mer halv kvote. Kanskje kan egenandelen på 2000 kroner være medvirkende til at det blir med bare tre norske representanter.

En av dem som sjelden takker nei til en utfordring er Eli Anne Dvergsdal. Den konkurranseglade Gular-jenta behersker det meste fra bratte motbakkeløp til aldri så flate baneløp. Tidligere i år er hun blitt norsk mester på 3000 m innendørs, og i NM terrengløp tok hun gull både individuelt og i stafetten. I Sentrumsløpet ble hun nummer to med 34.31 og ny pers. Forhåpentligvis kan det gå enda litt fortere i nordisk.

I Sentrumsløpet ble Per Svela nr. 10 med 30.18 og Kristian Tjørnhom nummer 12 med 30.20. Dermed er det nokså åpent hvem av dem som blir beste nordmann i nordisk.

Det ser ut til at de får tøff konkurranse fra både danske og svenske løpere. Arrangørlandet mønstrer en stor tropp med fjorårsvinner Abdi Ulad Hakin i spissen. Svenskene stiller med tre menn og tre kvinner, og David Nilsson er nok deres beste kort.

Nordisk mesterskap på 10 000 meter er blitt arrangert siden 1997, og siste gang det ble norsk seier var i forfjor da Marius Vedvik vant herreklassen. Gunhild Halle Haugen har ennå mesterskapsrekorden for kvinner på 32.24,06 satt i år 2000.