- Dette var utrolig moro. Målet var å komme på pallen, og at vi lykkes med det er bra i seg selv. Men samtidig er det veldig artig at vi som - på papiret – slår litt nedenfra er med og preger stafetten hele veien, sa Victoria Hæstad Bjørnstad etter dagens sprintstafett under verdenscupen i Kina.

Selv satte junioren – som er orienteringsfostret i Fossum IF – standarden på den første etappen ved å veksle som 3. kvinne bare sekunder bak verdensener Tove Alexandersson. Deretter fulgte Gaute Hallan Steiwer, Kasper Fosser og Andrine Benjaminsen opp med tilnærmet feilfri orientering, og kunne altså løpe i mål som 3. lag – 50 sekunder bak vinnerne fra Sveits. Sverige sin andreoppstilling ble nummer 2.

- Veldig bra, konstaterte landslagssjef Jørgen Rostrup og la til at det var meget solid løping av alle de norske lagene på dagens sprintstafett i «tempelbyen» Nanhai – som er bygget opp for å brukes til TV-produksjoner.

Med det norske andrelaget som 10. lag i mål, 4. laget som nummer 14 og Norge 3 i mål som 16. lag – er det grunn til å glede seg til fortsettelsen av verdenscupen i Kina.

Verdenscuprunden avsluttes med sprint på tirsdag.

Ellers er det verdt å notere seg at det bare er ett lag per nasjon som regnes i de offisielle resultatene. Med dagens 3. plass ble Norge nummer 4 i stafettverdenscupen denne sesongen.

På de norske lagene løp følgende løpere:

Norge 1: Victoria Hæstad Bjørnstad, Gaute Hallan Steiwer, Kasper Fosser, Andrine Benjaminsen
Norge 2: Silje Ekroll Jahren, Audun Heimdal, Emil Ahlbäck, Ingeborg Eide
Norge 3: Anine Lome, Øystein Kvaal Østerbø, Vegard Jarvis Westergård, Kristine Fjellanger
Norge 4: Sigrid Alexandersen, Dag Blandkjenn, Ulrik Astrup Arnesen, Runa Fremstad

Resultater

Kilde: Norsk orienteirng