Ingressbildet av ovarennet i Holmenkollbakken er et dronefoto tatt under løpet av Olav Dvergsdal Prestegård

Den 1200 m lange KollenOpp-løypen har totalt 800 trappetrinn fra starten på sletta i Midtstubakken til toppen av Holmenkollbakken med samlet stigning på 165 høydemeter. KollenOpp er det eneste trappeløpet i verden som går opp to store internasjonale hoppbakker.
 
bst
Raskest av kvinnene var 17-åringen Tyra Sortåsløkken, SK Vidar som vant på 9:07.1 som er 59 sek. bak rekorden til Karoline Holsen Kyte, Førde IL, på 8:08 frå 2017 Foto: Christian Prestegård.

Alle foto i denne bildereportasjen som heretter ikke er påført fotograf er tatt av Christan Prestegård
 
960_Tyra_i_mål_Foto_KollenOpp.jpg
Tyra Sortåsløkken passerer målstreken. Foto KollenOpp
 
960_OlafTalmo_nr1_foto_ChristianPrestegård.jpg
18-åringen Olaf Talmo, IL Koll, vart raskest av alle menn på 7:24.4 som er 36 sek bak løyperekorden til Erik Udø Pedersen, Kristiansand løpeklubb, fra i fjor på 6:48. Olaf var nr 3 i 2017 på 7:17.
 
960_Henrik Holstad nr 2.FotoChrPrestegård.jpg
Henrik Holstad, Trappefolket, i gul T-skjorte spurter i mål til 2. plass 10 sekunder bak Olaf Talmo.  Henrik er en av 9 som har gjennom ført alle de 5 løpene i KollenOpp og fikk utdelt den eksklusive 5av5 KollenOpp-Finisher-T-skjorten. Fotografen er den 19-år gamle skihopperen Nicolai Langseth Fredriksen som er med i team Kollenhopp som er arrangør av KollenOpp. Nicolai tok nærmere 1.000 bilder og de fleste er publisert på facebooksiden KollenOpp.
 
 
dav
Topp stemning på toppen etter målpassering.
 
640_Zipline_ned_FotoChrP.jpg
Det kunne se ut som om deltakerne i KollenOpp kastet seg utfor Holmenkollbakken i Ziplinen Kollensvevet etter hvert som de kom i mål på toppen, men de aller fleste gikk ned igjen ovarennet på motsatt side av der de gikk/løp opp. . 
 
960_SpringOpp_Zipline_ned_FotoChrPr.jpg
Ziplinen Kollensvevet var åpen for publikum under løpet og det var mange som kom susende ned over hodene på deltakerne i KollenOpp som var på veg opp.
 
640_Dame nr 2_FotoChrP.jpg
 Karin Hammervold Eileraas ble nr 2 i kvinneklassen.
640_nr3_Hedda_FotoChrP.jpg
Hedda Njå Bjørkmann, SK Vidar i kl K12-13 år spurter i mål som nr 3 av alle kvinner.
 
960_SindreNjåBjørkmann11år_FotoChrP.jpg
Gutten i midten med rød og hvit Vidar-T-skjorte er Sindre Njå Bjørkmann. Sindre, som er bror til Hedda, vant klasse M11år. 
960_Heiko Sepp frå Estland nr 6. FotoChrP.jpg
Heiko Sepp fra Estland ble nr 6 totalt.
 
640_Brage og Zipline Kollensvevet. FotoChristianP.jpg
Action-bilde fra målgangen til 17-åringen Brage Buseth Hammerstad, Tyrving IL, som spurter i mål til 1. plass i M16-17år og 4. plass totalt med tiden 7:54. Som 14-åring ble Brage nr 3 totalt med tiden 8:05 i 2016.
 
Topp 6 kvinner:
960_Topp6kvinner.jpg
Topp 6 menn:
960_Topp6menn.jpg
 
 
Topp 3 kvinner:
960_PallenKvinner.FotoChrP.jpg
 
 
Topp 3 menn:
960_PallenMenn_fotoChrP.jpg
 
19 av totalt 28 klassevinnere møtte fram til premieutdelingen:
960_Klassevinnarar_fotoChrP.jpg
960_Klassevinnar2. FotoChrP.jpg
 
Fullstendig resultatliste på www.kollenopp.no
 
 
En sterk historie:
640_JanArthurAune_førstart_foto_ChristianPrestegård.jpg

Jan Arthur Aune før start på sletta i Midtstubakken. Han imponerer med sin viljestyrke, motivasjon og prestasjoner etter at han på mirakuløst vis overlevde å frontkolliderte med en trailer på motorsykkel. Han svevde mellom liv og død lenge. Høyrearmen vart revet av og høyre fot og hofte knust. Også skuldra måtte Jan Arthur operere bort. Foten vart etter hvert lappet sammen igjen på ett vis, men er 6 cm kortere. Med denne sterke historien er det imponerende å kunne fullføre KollenOpp på tiden 13:03 som nr 12 av 23 i klasse M45-49.
 
960_JanArthurAune_siste20m_fotoChrP.jpg
Jan Arthur Aune noen meter før mål på toppen av Holmenkollbakken. Jeg vart kjent med Jan Arthur da han for noen år siden gjennomførte de tøffe fjelløpene La Sportiva Skåla Opp og Fanaråken Opp. Etter det har jeg prøvd å unngå å klage på småskader. Les mer om Jan Arthur på nrk.no
 
Da Jan Arthur sendte meg melding om at han skulle delta så kunne jeg ikke melde pass pga strekkskader i legg og hamstrings. For første gang i min løpekarriere startet jeg i et løp med strekkskade og kom i mål på en OK tid ved å aktivt bruke armene på rekkverkene i Midtstubakken og Holmenkollbakken til å avlaste den skadde venstrefoten og øke "oppdriften" som på dette bildet fra de siste trappetrinnene mot mål:
960_Christian innspurt. Org_fotoKollenOpp.jpg
Foto KollenOpp (v/ Nicolai Langseth Fredriksen)
Strekkskade er ikke noe jeg anbefaler at du skal starte et løp med slik jeg gjorde, det kun når det handler om å bli medlem av den eksklusive 5av5 Finisher-klubben i KollenOpp som er  Eva Bakke, Bente Karine Dale, Henrik Holstad, Gry Lundiin, Line Beate Pettersen, Ludvig Platou, Christian Prestegård, Phillip Sannum, Yngve Aasum. Etter målpassering på toppen fikk vi alle 9 den eksklusive 5av5 KollenOpp-Finisher T-skjorten. 
 
960_TorhildDybwad_AktivArmbruk_FotoChrPr.jpg
Torhild Dybwad Mathiesen, SK Vidar, var en var mange som hadde en aktiv og effektiv bruk av rekkverket for å øke "oppdriften". Det er jo god oppdrift det handler om i en stor hoppbakke. Torhild vant klasse kvinner 50-54år på tiden 10:06.3.
 
640_Teamwork_fotoJevne.jpg
Det var en vakker flora av ulike teknikker for å øke oppdriften mot mål. Her et eksempel på godt teamwork der kvinnen i front holder i rekkverket med den ene handen og drar sin venninne opp med den andre. Foto KollenOpp 

960_TøyenBootcamp_10damer_fotoChrPrestegård.jpg
De 10 damene fra Tøyen Bootcamp la ingen demper på stemningen. De bidrog sterkt til at damene var i flertall i KollenOpp med 220 mot 219menn.
 
960_Heidi Hauge_Foto_JørgenJevne.jpg
Heidi Hauge var lett på foten i innspurten (les OPPspurten) og løp "fritt" uten å bruke rekkverket. Heidi ble nr 2 kl K40-44år
 
640_Dei yngste spring fort opp trappene. Foto ChrP.jpg
De aller yngste løper lett opp trappene og imponerer med meget gode tider i bratte motbakkeløp inkl trappeløp. I KollenOpp var 45 av deltakerne 10-13år.
 
 
640_5 løpere inkl Henrik_YT_Hydroflask.jpg
Etter målpassering fikk alle deltakere utdelt en flaske YT og en AlpenBar. Mange tok seg god tid på toppen til å nyte dette og heie på deltakerne som kom opp på andre siden av ovarrennet. Med intervallstart med en deltaker hvert 15. sekund ble det en jevn fin flyt med deltakere i nesten 3 timer inkl en pause på 20 min før elitegruppen.
 
960_utsyn_Foto_ChrPr.jpg
 
Langveisfarende Familietreff i KollenOpp
640_Familietreff_Nord_Norge_Foto_ChrPR.jpg
KollenOpp og Holmenkollbakken er en perfekt arena også for familietreff med spektakulær praktfull fotografering etter målpassering på toppen. Her en sprek familie med sine røtter i NordNorge som syntes at det var en meget god ide å kombinere familietreff i Oslo med deltakelse i KollenOpp. Dette applauderes av arrangør Kollenhopp og ikke minst av meg som lever av å inspirere til deltakelse i motbakkeløp inkl trappeløp og fjelløp.
 
KollenOpp er et internasjonalt arrangement:
960_Mexico-og_Phillipinene_FotoChrPrestegård.jpg
Annalyn Olarte Strand (361) fra Phillipinene og Ana Luna Trejo (408) fra Mexico får illustrere at KollenOpp i år hadde deltakere fra 15 land.
 
640_LinnAanesland_Trappefolket_FotoChrPr.jpg
Treningsgruppen Trappefolket hadde mange deltakere med i KollenOpp bla Linn Aanesland. Hver mandag og torsdag kl 18:00 arrangerer Trappefolket trappetrening i Holmenkollen. De arrangerer også sitt eget trappeløp ultimo mai måned hvert år. Løpet heter Kollentrappa og går kun opp Holmenkollbakken fra sletta til toppen med samme målgang som i KollenOpp.
 
640_Trappefolket inspirerte_FotoChrPrestegård[1].jpg
Inspiratorer i særklasse. Treningsgruppen Trappefolket var på plass på kulen i Holmenkollbakken for å gi deltakerne et løft opp ovarennet mot mål. Det var dette synet som møtte meg da jeg rundet kulen på veg mot hoppet og ovarennet. Takk for oppdriften!
960_Heidi_Jeanette_Svanhild_Chr.jpg
Vi blir med også til neste år! Dette var gøy!