Den meget kjedelige kollisjonen mellom turrennene Femmila og Grenaderen som skulle gå samme dag, blir det nå ikke noe av. 

Arrangørklubben Heming av Femmila melder at mildværet og regnet den siste tiden har gjort at det ikke går å gjennomføre rennet. De 450 påmeldte vil få igjen startkontingenten sammen med en automatisk plassreservasjon for neste års femmil.

Rennet skullr være en gjenoppliving av den tradisjonelle femmila. Hele poenget med rennet var at det skulle gå i den orginale løypa, som den gikk før i tida,  forteller Nils Marius Otterstad til dn.no. Derfor er det uaktuelt med en alternativ løype..

Når Femmila dukket opp på samme datoen som det tradisjonsrike Grenaderløpet skulle gå, var det meget upopulært blant klubbene som står bak Grenaderen. Den arrangeres av 11 klubber og foreninger på dugnad. Det ni mil lange løpet arrangeres for 40. gang, mens 5-mila arrangeres av langløpslaget Team Santander med skiklubben Heming som teknisk ansvarlig. På Grenaderløpets egen side kan du lese hva arrangøren mener om saken.

Grenaderen vil bli flyttet fra den opprinnelige løypa og mest sannsynlig går det mot to runder i Ringkollen med start og mål der. Her gikk løypa også i 2005 og 2000.