OddArneMarsteinstredet_640x480_cropped_447x425.jpg- Ultraløping er i vinden og vi har lenge lett etter en mulighet for å kunne implementere dette i vårt arrangement, sier Odd Arne Marsteinstredet, daglig leder i Danske Bank Oslo Maraton.

- Så langt har hele 28 personer meldt seg på til årets hardeste distanse. Antall plasser er begrenset til 50 deltakere da kvalitet og sikkerhet må ivaretas, sier han videre.

22 ledige plasser
Det betyr altså at det bare er 22 ledige plasser, noe som nok kommer som en overraskelse på enkelte som har ventet med å melde seg på. Vi tipper at Oslotrippelen nå  blir fullbooket på kort tid.

Påmeldingssiden på Oslo Maraton.
Deltakerliste Oslotrippelen 
Bildereportasjene fra Oslo Maraton 2014


Bakgrunn for Oslotrippelen
Ultraløper Jimmy Vika fra Right to Play motiveres av å teste grenser både gjennom egne løpeprosjekter og i konkurranser. Et av hans prosjekter i 2014 var å løpe alle distansene under Danske Bank Oslo Maraton. Joan Benoit Samuelsen, tidligere amerikansk friidrettsutøver var gjest under fjorårets arrangement. Benoit fikk oppleve Jimmy Vika sitt løpeprosjekt og foreslo å etablere dette som en egen etappe. ”Benoit er kjent som en kreativ kvinne, så det var ikke overraskende at hun kom med ideen”, forteller Jack Waitz, trenerlegende i SK Vidar. Ide ble til handling og i oktober 2014 ble  Oslotrippelen etablert som egen klasse.

jimmyvika_640x393.jpg
Jimmy Vika underveis i fjorårets "test" på Oslotrippelen (arrangørfoto).

Hvordan gjennomføre Oslotrippelen
Oslotrippelen følger de oppsatte tidene til hver distanse. Det er viktig at deltakerne starter i riktig pulje, etter den tiden de har planlagt å gjennomføre den aktuelle distansen. Hver deltaker vil motta resultat på hver enkelt distanse, samt en total tid for Oslotrippelen.

Makstider: 4:30 + 2:10
Alle løperne starter med maratondistansen. Denne må gjennomføres innen 4 timer og 30 minutter for at de skal kunne fortsette på neste distanse som er halvmaraton. For å rekke den siste distansen “10 for Grete”, må deltakerne løpe halvmaraton under 2 timer og 10 minutter. Klarer de ikke tidsrammen er utøverne ute av Oslotrippelen.

Trippelteltet
Løper de innenfor tidsrammen har utøverne tid til å hvile og få forpleining i et eget telt satt opp kun for disse deltakerne. Trippelteltet er plassert ved start-/målgang. Her vil alle løperne få fri tilgang til mat, drikke og helsepersonell gjennom hele dagen.

start_BJ_D4N6994.jpg
Start maraton i 2014  Foto: Bjørn Johannessen.


TRIPPELDELTAKER
Mats Engelund Hellerud

Intervjuet av Cecilie Tveit, Oslo Maraton

Navn: Mats Engelund HelleruMats.jpgd
Alder: 23
Bosted: Rygge
Jobb: Garmin Norge
Aktivitet: Drevet med landeveissykling i mange år, nå var det moro med en ny utfordring.
 
Har du deltatt på noe lignende løp tidligere?
-  Det har jeg ikke.

 

Har du deltatt på Oslo Maraton tidligere? Hvilken distanse.
- Jeg har deltatt på Oslo halvmaraton en gang tidligere. Dette er også det eneste løpet jeg har deltatt på.

Hvorfor meldte du deg på Oslotrippelen?
Det er det mange som har spurt meg om. For å være helt ærlig har jeg spurt meg selv om det samme. Men det er noe med det å utfordre seg selv.


Hva ser du mest frem til den 19 september?
- Det må være stemningen og opplevelsen rundt hele arrangementet (og selvfølgelig komme i mål).

 

Hva er din motivasjon for å delta på Oslotrippelen?
- Den følelsen av å klare å fullføre et mål man har satt seg er motivasjon i seg selv.

 

Har du valgt løpesko for anledningen? Hvilken modell foretrekker du for langturer?
- Min absolutte favoritt er Hoka One One Huaka. Vil nok også bli denne jeg skal bruke på trippelen.

 

Du vil få en pause mellom hver distanse Hvordan vil du bruke pausen?
- Jeg tenker jeg må bruke pausene på å få i meg næring og få skiftet til tørre klær.
 
Hvordan legger du opp treningen frem mot løpet?
- Jeg prøver å få et fornuftig antall timer i uka. Da jeg aldri har deltatt på noen løp over 21km er planen å delta på noen snillere løp gjennom året som forberedelse.

 

Har du et tidsmål?
- Målet mitt må være å fullføre, men jeg håper å klare et tempo på 6 min/km.

 

Hvordan vil du unngå belastningsskader på løpsdagen?
- Jeg løper med sko jeg vet fungerer. Jeg prøver også bevisst å tenke på teknikken (da jeg i utgangspunktet er syklist har jeg mye å gå på her).

 

Mange sliter med å få i seg nok mat og drikke på tøffe konkurranser. Har du tenkt noe på ernæring før, under og etter løpet?
- Da jeg i utgangspunktet er syklist er jeg vant med å holde på over mange timer. Før løpet blir det normal kost med en god bolle havregrøt til frokost. Underveis må jeg nok variere litt mer på inntaket, er veldig glad i vestlandslefse for litt variasjon. Etter målgang skal jeg fråtse i akkurat det jeg har lyst på.

 

Hvor mange økter/timer blir det i løpet av en uke? Hvordan får du tid til å trene så mye i hverdagen?
- Jeg har en jobb som som involverer mye reising, men jeg prøver å få 5 økter i uka fordelt på to intervalløkter, en langtur og to restitusjonsøkter. Man har alltid tid til å trene, det er snakk om å ta seg tid. Når jeg er ute og reiser har jeg alltid med joggesko i kofferten.


 

Om norske ultraløp 2015
Terminliste for norske ultraløp med omtale, linker og statistikk