Det ble arrangert 6-timersløp på Ringerike (Eggemoen og Helgelandsmoen) i årene 2009-2012, og på Romerike (Eidsvoll, Fet og Jessheim) i årene 2005-2014, men i fjor var det ingen 6-timersløp på Østlandet om vi ser bort fra 6-timers innendørs under Bislett Ultrafestival.


Nå blir det endelig utendørs 6-timersløp på Østlandet igjen. Lørdag 27.august arrangerer Foreningen Treningsglede med Stig Andy Kvalheim Rambø i spissen "Ringerike 6-timers" fra Hønefoss Idrettspark. Der vil løpere møte en kjemperask helt flat løype på mest asfalt, bare avbrutt av litt gress og banedekke, på 930 meter.

Sterke løpere i startfeltet
Det er flere sterke løpere på startlista allerede. På kvinnesiden kommer blant annet Maria Jansson, svensken som har vunnet Bislett 24-timers og ikke minst vant EM-goll og VM-bronse på 24-timers i 2015. Det blir ellers ekstra spennende å følge Rita Nordsveen som etter skadeproblemer nå forhåpentligvis er tilbake for fullt. Hun er nummer 3 på den norske adelskalenderen med 76,120 km fra Jessheim 2012. Den norske rekorden tilhører Margrethe Løgavlen 81,892 km fra Eidsvoll 2009.
 

IMG_1922_Maria_Jansson_champis.jpg
Maria Jansson etter seieren på Bislett 24-timers 2011, hun vant også i 2014 (foto: Olav Engen).

IMG_8761_Rita_Nordsveen.jpg
Rita Nordsveen under Romerike 6-timers 2012 (foto: Maja Samsonstuen).
 

På herresiden kommer den norske VM-løperen på 100 km, John Henry Strupstad - med tanker om å utfordre den norske rekorden på 6-timersløp. Den rekorden tilhører Didrik Hermansen med 88,826 km satt i Bergen i mai i år (under NM 100 km). John Henry selv er nummer 4 på lista med 86,240 km fra Søæby i 2014.
 

IMG_9162_John_Henry_Strupstad (640x480).jpg
John Henry Strupstad har vunnet blant annet Bislett 50 km og UltraBirken tidligere i år (foto: Olav Engen).
 

Befaring_4aug_Olav_StigAndy_montasje.jpgMosjonistenes arena
Ellers er jo 6-timers "mosjonistenes arena". Her blir ingen fraløpt mer enn at man hele tiden ser teten. Vinneren har ikke reist hjem når de saktere løperne kommer til mål - for her går alle i mål samtidig når sluttsignalet lyder etter seks timer.

Kondis var på befaring på arenaen 4. august og ble imponert over den fine arenaen som vil møte løperne, og ikke minst de forberedelsene arrangøren har gjort for at dette skal bli en toppopplevelse for deltagerne.

Fotomontasje: Hilde Johansen

Med 100 løpere på startstreken blir det likevel god plass til alle, her er det ingen trange passasjer eller skarpe svinger.
 

Loeype.jpgServering- og tidtaging per runde skjer ved langsiden på friidrettsbanen, der det løpes 200 meter på banedekket (retning mot øvre bildekant)  Toaletter og garderobe er ved bygget på nede til høyre på bildet.
 

- Vi skal lage et topp arrangement, sier en entusiastisk løpsleder når kondis.no er på besøk. - I tillegg til flotte tekniske t-trøyer er det mye annen fin premiering. Parkering, garderober og selve løypa er konsentrert til idrettsparken. Det blir selvsagt god servering ved runding, det blir satt opp dusj for kjøling av løperne hvis fint vær, og det blir egen tidtaging for maraton for de som løper 42,2, km eller lengre, sier Kvalheim Rambø.

Les mer om løpet på deltager.no: Info og påmelding
...og på løpets facebookside
 

6-timersløp er den idèelle løpstypen for de som vil prøve på ultraløp for første gang. Du trenger ikke løpe en bestemt distanse, du trenger ikke engang holde på i seks timer, men alt du klarer å produsere av løpsdistanse gjennom seks timer godskrives resultatet ditt.


Fra arrangørens facebookside:
- En runde er på 930m! Wow så deilig - akkurat passe langt! Greia er at du skal løpe denne runden i 6 timer! Benytt gjerne sjansen til å debutere som maraton eller ultraløper. Uansett, det hele handler om mental bevissthet, vilje, kondisjon og utholdenhet!!! Løpet kan også telle som maratonløp. Arrangøren tilrettelegger starten slik at en kan få godkjent både 6t-løp og maraton.

 

IMG_3787_Romerike_Ultraloperklubb_service.jpg
Motiv fra Helgelandmoen der det forrige 6-timersløpet ble arrangert på Ringerike, i 2012 (foto:Olav Engen).