Sist Ryeløpet ble arrangert, i 2019, var det 123 fullførende deltakere på det 5 km lange løpet. I år var det 65 fullførende (18 kvinner og 47 menn). Årsakene til den store nedgangen er nok flere, men en av forklaringene er sannsynligvis at veldig mange løp og arrangement i år har blitt utsatt og gjennomført nå på sensommeren og høsten. Lista med arrangement er lang, og det er dermed "kamp" om deltakerne. Men været, med strålende septembersol, var upåklagelig for årets deltakere.

Løpet gikk på Bygdøy i en rundløype på 2,5 km som ble løpt to ganger. Start var ved sandstranda i Paradisbukta og gikk i naturskjønne omgivelser på grusveier og stier gjennom skogen.

Astrid Brathaug Sørset, Tyrving IL vant kvinneklassen på 18:20 min. På 2. plass Eldbjørg Moxnes, Oslostudentenes IK på 19:47, mens Ingrid Elise Kullerud, Sarpsborg sikret 3. plassen på 20:26.

I herreklassen var det et svært tett oppgjør mellom de tre beste. Pål Asbjørn Kullerud, Sarpsborg IL stakk til slutt av med seieren på tiden 17:34, men like bak fulgte Andreas Staune-Mittet og Robin Mackenzie-Robinson, Rye Sportsklubb på henholdsvis 17:35 og 17:38.

I tillegg til Ryeløpet ble det også arrangert Ryetassen - et barneløp på ca. 1 km for de under 12 år. Her var det ingen tidtaking, men medalje til alle som kom fullførte.

Ryeløpet skal for en del år siden ha vært kontrollmålt av Kondis til 5 km, men den løypa som ble brukt nå var ikke helt i overensstemmelse med den opprinnelige kontrollmålte. Arrangøren forteller til Kondis at de ikke rakk å få kontrollmålt løypa på nytt før årets arrangement, men lover å måle på nytt og passe på at løypa er lang nok til neste år.

Resultater og flere bilder finner du videre nedover i artikkelen.

damevinnere.jpgDe beste i kvinneklassen: Astrid Brathaug Sørset (midten) vant kvinneklassen på 18:20 min. Eldbjørg Moxnes (venstre) kom på 2. plass og Ingrid Elise Kullerud (høyre) kom på 3. plass.

28 Fawzi Warsame OSLO M20-29 22:01.0
29 Rober Grøndahl Rye Sp.Kl. / Rober Grøndahl / Prosjektmester AS M50-59 22:13.0
30 Morten Ahlbom Godt Brød M30-39 22:20.0
31 Axel Walø Rye Sp.Kl. / Team Kondis / Skyggesiden / Mikkeller / Treningscamp M50-59 22:38.0

Link til komplette resultatlister

Pål Asbjørn Kullerud (til høyre) vant herreklassen i Ryeløpet. Her har kan fremdeles følge av mannen som kom på 3. plass Robin Mackenzie-Robinson.

På et tidligere stadium i løpet ledet Andreas Staune-Mittet, men han måtte til slutt nøye seg med 2. plassen etter å ha blitt innhentet av løpets vinner Pål Asbjørn Kullerud som vi her skimter til høyre bak sammen med Robin Mackenzie-Robinson​ som kom på 3. plass.

Astrid Brathaug Sørset vant kvinneklassen i Ryeløpet.

Eldbjørg Moxnes kom på 2. plass totalt i kvinneklassen.

3. plassen i kvinneklassen gikk til Ingrid Elise Kullerud.

Løpsglede: Sayra Barraza (fra venstre), Raquel Galetto.Plascenica og Martinez Jose viser stor og ekte løpsglede.

maalgang.jpgMålgang for store og små: Øyvind Aas i klasse 40-49 år og Walter Barrie i klasse 12-13 år krysser målstreken omtrent samtidig og sniker seg under halvtimen på halvmila.

Naturskjønt: Ryeløpet går på grusveier og stier gjennom skogen på Bygdøy.