2016 Trail World Championships blir arrangert i nasjonalparken "Penada-Geres" nord i Portugal 29. oktober. Deltagerne vil bli innkvartert i Braga, Portugals tredje største by, ca 40 km nord for Porto - og litt sør for nasjonalparken.

Løypa blir 85 kilometer med 5 000 høydemeter. Det årlige Penada-Gerês Trail Adventure har hatt distanser opp til 130 km, men VM-løypa blir altså kortere enn det. 

Ultraløpsutvalget (NFIF) har brukt sommeren til å finsikte kandidater. Vinnerne i NM terrengultra er automatisk kvalifisert, utover det blir det mer skjønn ved uttak til terrengultra enn til 100 km og 24-timers. Det er vanskelig å sammenligne resultater fra ulike konkurranser opp mot hverandre, men gode resultater i store internasjonale terrengultra veier tungt.

- Vi har tatt ut en veldig sterk tropp i år, og dersom ikke skadeproblemer melder seg kan det bli flere svært gode resultater på den norskje laget, sier Sharon Broadwell som er leder for ultraløpsutvalget.

Både hun og vi husker jo godt VM 2011 da Torbjørn Ludvigsen ble nummer 4 og herrelaget tok hjem bronsemedaljen. Sharon var forøvrig beste kvinne på det norske laget den gangen. 

To og fire år senere var Didrik Hermansen vår beste løper med 10. plass begge gangene - før han for alvor tok opp kampen med verdens beste terrengultraløpere fra og med fjorårssesongen.

4.plass til Ludvigsen i VM
Stor glede i den norske VM-troppen
10. plass til Didrik i VM terrengultra
Didrik Hermansen på 10. plass i VM terrengultra


Troppen som er tatt ut til å representere Norge i VM terrengultra 2016:

Hilde Aders, Tromsø Løpeklubb
Kathrine Kvernmo, Bardu IL
Malene Blikken Haukøy, IL Høyang

Didrik Hermansen, Romerike Ultraløperklubb
Erik Haugsnes, IL Pioner
Lars Erik Skjervheim, Voss IL
Tom Erik Halvorsen, GTI Friidrettsklubb
Torbjørn Ludvigsen, Varegg Fleridrett

Noen vurderte løpere har meldt om skade- eller manglende form før det endelige uttaket.
 

VM-løpets hjemmeside
Facebooksiden

Se promofilmen her:

 

Peneda-Gerês Trail Adventure (facebook)
Løpets hjemmeside

..Film fra 2015-løpet: