Som navnet på løpet forteller, har løypa sju bakker, så slik sett er det ikke verdens raskeste 15 km. Nå var det også en gode del vind i Nijmegen der løpet gikk.

Likevel ble vinnertida så god som 42.39, oppnådd av ugandiske Joshua Cheptegei. Så fulgte tre etiopiere mens Sondre ble nest beste europeer, 23 sekunder bak Abdi Nagayee fra Nederland som tidligere i høst løp Amsterdam Marathon på 2.10.24. Verdensmesteren på maraton fra Beijing, Ghirmay Ghebreselassie var 22 sekunder foran Sondre.

Likevel mente Vidar-løperen at han ikke hadde hatt noen god dag. På grunn av betennelse etter et insektsstikk han pådro seg under høydeoppholdet i Kenya, gikk han på antibiotikakur og følte at kroppen ikke fungerte som den skulle.

- Jeg roet bare ned etter de første 5 kilometerne og fløt inn de siste 10 kilometerne på omtrent 30 minutter. Det var ikke noen vits i å presse med tanke på hvordan kroppen var, fortalte Sondre til Adressa etter løpet.

De tre 5 kilometerne gikk på 14.47, 14.50 og 15.03, så slik sett var løpet nokså jevnt.

Høstens store mål for Sondre Nordstad Moen er Firenze Marathon som går 29. november. Målet er å løpe under det norske OL-kravet på 2.12.00, og det tror 24-åringen at han er i form til. På facebook oppsummerer han løpet og formutviklingen slik:

"En grei gjennomkjøring på dagens Zevenheuvelenloop i Nijmegen (15 km) etter litt småproblemer de siste dagene. Fått trent som planlagt i Kenya. Håper å være "i orden" om to uker når jeg debuterer på maraton."

I kvinneklassen ble det skikkelig jevnt mellom etiopiske Yenenesh Tilahun og heimefavoritten Jip Vastenburg som begge fikk 50.05 i bruttotid. Tilahun er dømt foran i mål og står med førsteplassen, mens Vastenburg har 1 sekund bedre nettotid. Vastenburg lå forholdsvis langt bak underveis, men avslutta meget sterkt og kom altså nesten ajour.

Sondre Nordstad Moen er eneste norske løper å finne i resultatlista. Hele 25 547 løpere fullførte 15 kilometeren mens 6082 løp en kortere løype på 7 km.