Steinar Nummedal vant vinterens siste utgave av Grimstadvatnet rundt på Hareidlandet i dag på tiden 29.34 tett fullt av Odd Elvanes på tiden 29.59. Nummer tre blei Helge Fuglseth på tiden 31.04. Kvinneklassen blei vunnet av Ingunn Eikrem Olsen på tiden 34.22

Grimstadvatnet rundt har rike tradisjoner på Sunnmøre, og blei i dag avviklet for 105.gang. Det hele startet i 1981 og arrangøren Hareid IL har levert varen i 26 sesonger.
Dette er en vinterkarusell som blir arrangert 1. lørdag i de fire vintermånedene. Løpet er på ca 7,8 km, men er ikke kontrollmålt. Løyperekorden har Marius Bakken på vel 22 minutt fra i forfjor.

Løypa er tilnærmet helt flat med kun en liten motbakke. Den går på asfalt, følger gater og gangveier, men har litt innslag av grus på tilbakeveien. Tidligere deltok også mange ålesundere og voldinger/ørstinger, men de glimrer nå stort sett med sitt fravær. Her må man kjenne sin besøkelsestid og delta på de få konkurransene vi har på denne tiden. Selv om man gjerne trener rolig og langt i vinterhalvåret er det også viktig med hurtige løpstester i form av konkurranser for å bygge opp løpsformen. Ålesund har nå flyttet sine løp om vinteren til andre lørdag i måneden for ikke å kollidere med løpene på Hareid. Uansett, løpene på Hareid har hatt fremgang med økt deltakelse det siste året.

Premiefesten fant sted etter siste løp (se bilder) der man også hadde servering. Hver deltaker får poeng etter antall løp og etter plassering i klassen. Pokalstørrelsen avhenger altså av antall poeng man totalt har oppnådd. Man må være med i minst tre av fire løp for å få pokal. Deltakerne velger sjølv om det skal registreres tider.

Link til Vikebladet
Link til resultat og omtale av det første løpet i 1981
Arrang%F8ren+Hareid+IL+i+ferd+med+%E5+registrere+deltakere.
Arrangøren Hareid IL i ferd med å registrere deltakere.
Vinneren+av+klasse+K+45-49+Mette+Nedreberg.+Pokalutdeler+er+Leiv+Arne+Grimstad.
Vinneren av klasse K 45-49 Mette Nedreberg. Pokalutdeler er Leiv Arne Grimstad.
Vinneren+av+klassen+K+50-54+%E5r+Ingunn+Eikrem+Olsen
Vinneren av klassen K 50-54 år Ingunn Eikrem Olsen
Bj%F8rn+Sande+i+klassen+M+35-39+med+sin+pokal.+Ole-Arne+Eiksund+hadde+bedre+tid+men+startet+tidligere.
Bjørn Sande i klassen M 35-39 med sin pokal. Ole-Arne Eiksund hadde bedre tid men startet tidligere.