Langhusgutten Espen Kristiansen, som er bosatt i Bergen og representerer BFG-Fana, tok sin 7. seier i Vintertrimmen siden århundreskiftet. Kristiansen er både mestvinnende utøver og innehar løyperekorden på 16,46. Torsdagens vinnertid ble på 17,28, som er meget sterkt på det glatte underlaget der deler av løypen var isbelagt.

Espen Kristiansen brøt dermed Ås IL sin seiersrekke med 8 strake triumfer. Kun Morten Gammelsæter har kilt seg mellom seks ulike vinnere fra Ås IL på de siste 11 løpene - helt til i går. Det sier mye om styrken og bredden i Ås IL. Torsdag deltok imidlertid verken de beste Ås-løperne eller Oppegårdløperne, og beste Ås-løper var en kvinne. Jorunn Rekkedal ble nesten historisk som første kvinnelige totalvinner av Vintertrimmen, da hun slo krykkeløperen Oddbjørn Homstvedt i innspurten og vant en soleklar seier i dameklassen på meget sterke 18,37, sekundet foran Homstvedt. Deretter fulgte beste Ås-løper på herresiden, Jo Inge Fjellstad.

Totalt 22 løpere og mosjonister fullførte den kontrollmålte femkilometeren. Selv om det enkelte steder var meget glatt, gikk løpet uten uhell og ble loset trygt i mål av de dyktige arrangørene fra Jernbanens idrettslag Ski. Alt i alt en sporty og koselig innledning på julen for både deltagere og arrangørerer.