Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flott Elvaløp-avslutning på Sørdalskarusellen 2009.

Akkurat hjemkommet fra München og sin 5. plass i VM i Militær 5 kamp, spurtet Trond Vognild inn til bestetid i kveldens Elvaløp på tiden 10.05,3. Tiden er 4 sekunder bak Jon Evensens rekord fra 2005. Trond fikk hard kamp av Eirik Richenberg, 15 åringen som vant sin klasse i UngdomsBirken i helgen. Eirik var bare 3,5 sekunder bak. 3. mann i mål var Kristoffer Nordlunde 5 sekunder deretter.

Blant jentene var Marte Nordlunde igjen best og fikk sin 2. totalseier blant jentene med tiden 11:41,9. Marte ble nr 3 i Ungdomsbirken i 13 års klassen.  Nest best blant jentene ble Marte Håkenstad Bråten med 12:12,8.

Det var brukbar deltakelse i året Elvaløp, 57 stilte på startstreken. Spesielt hyggelig er det at ungdommen stiller opp. Størst klasse i dag var M0, det var faktisk fler under 16 år enn deltaker mellom 40 - 49 år. Årsaken finner du kanskje i det faktum at det er få konkurranser for unge som har lyst til å løpe litt langt og da blir Sørdalskarusellen et fint tilbud. At de unge er med gjør at det også kommer flere for å se på.  Det var mange av de som manglet et løp, som passet på å få med seg siste løp for å fullføre Sørdalskarusellen.