PRESSEMELDING:

Tirsdag 26. mai går startskuddet for første utgave av Ørasprinten. Et helt nytt 5km gateløp som foregår i kjernen av Kyrksæterøra. Traseen blir kontrollmålt av Kondis, slik at gode tider kan havne i statistikken.
 
Vårt utgangspunkt når vi har jobbet med løpet er å få til en mest mulig lettløpt trase. Etter MYE fram og tilbake havnet vi midt i Kyrksæterøra sentrum, med ei løype som snoker seg rundt omkring flotte omgivelser, nesten helt uten bakker. Når vi heromkring omtaler strekket fra banken og opp forbi Innkjøpslaget som den tøffeste kneika, med sine 4-5 høydemeter, så trekkes det litt på smilebåndet. Da takler vi greit at det er en del svinger. Løypa er på 2,5 km, som løpes 2 ganger. Stort sett asfalt, men små innslag av grus, brostein og skifer.
 
For å oppnå så høyt nivå som mulig på konkurransen, gir vi (i samarbeide med vår hovedsponsor Hemne Sparebank) pengepremier til de 3 beste i dame/herreklasse: 1. plass 2000,-, 2. plass 1000,- og 3.plass 500,-.
 
Ørasprinten er ment som et breddearrangement. Egen trimklasse med fellesstart kl 18. Barneløp 0-6år kl 1815 og barneløp 7-11år 1830. Ungdom 12-15år starter samtidig med konkurransen kl 19, men løper kun en runde. 5km-løpet er klasseinndelt, noe som vil gjøre det mer attraktivt for alle aldersgrupper.
 
I og med at alt foregår i sentrum er dette veldig publikumsvennlig. Vi snakker om små avstander, og står du ved kommunehuset får du med deg løperne hele 6 ganger. I tillegg har vi fått med oss en dyktig speaker i ordfører Ståle Våg, som skal holde oss godt orientert underveis.
 
Vi har alliert oss med lokal leverandør av røykalaks, Lernes Fisk, og vi tilbyr dermed røykalaks av høy kvalitet til ALLE deltakere på 5km-løpet. Klassevinnerne får helside. Egen premiering i barneløpene. Trimmere blir med i trekningen blant mange gavepremier gitt av næringslivet i sentrum.
 
Ørasprinten er en del av den lokale mosjonskarusellen Lauparn.
 
Kart over løypene:
- barneløp 7-11år: http://kart.gulesider.no/m/Zb6hE
- barneløp 0-6år: løper rundt Rema (på gangveien bak remabygget)