Nesten 30.000 deltagere stilte opp på de ulike løpene og distansene i årets Lidingölopp utenfor Stockholm. Dette er i følge arrangøren verdens største terrengløp.

PÅ den tøffeste av distansene - det 30 km lange kuperte terrengløpet - var Ull/Kisa ILs Marianne Opsahl neste beste norske med en glimrende 18.plass blant 1.845 kvinner.

Samboer Tommy Torgersen løp enda bedre og fikk 35.plass av 7.395 herreløpere.

Arrangørens hjemmeside med resultater, bilder og mye mer

Se også hovedsiden med oppsummering av norske deltagere

Tommy satset på sub 2 timer
Tommy hadde vært med på Lidingöloppet bare en gang tidligere, men forventet å løpe raskere i år. Rett før start håpet han på en tid under 2 timer, og i et rekordvarmt løp fikk han tiden 1.59.02.

Dette holdt til en glimrende 35.plass av 7.395 fullførende herreløpere, best av de norske deltagerne. Vant gjorde Johnstone Chebii Kemboi fra Kenya på 1.39.18.
Det+er+store+dimensjoner+over+Liding%F6loppsarrangementene...noe+som+bl.a.+illustreres+ved+mengden+av+bananer+i+m%E5lomr%E5det+%28foto%3AChrister+Selander%2C+Liding%F6loppets+hjemmeside%29
Det er store dimensjoner over Lidingöloppsarrangementene...noe som bl.a. illustreres ved mengden av bananer i målområdet (foto:Christer Selander, Lidingöloppets hjemmeside)
18.plass til Marianne
Tommys samboer, Marianne Opsahl, løp et jevnt og bra disponert løp, og kom i mål på tiden 2.22.31. Det holdt til en flott 35.plass av 1.845 kvinner på 30-kilometeren, kanskje det beste løpet hittil for skadeforfulgte Marianne i år.

Svenske Lena Gavelin vant på 2.00.00, mens svenske Josefin Gärdevåg ble beste løper som løper for en norsk klubb (SK Vidar). Slik sett er det vel riktig å si at Marianne akkurat som Tommy var beste norske løper.
Liding%F6loppet+g%E5r+i+flotte+omgivelser%2C+90%25+i+terreng%2C+med+massevis+av+korte+hissige+bakker+underveis%2C+tyngre+jo+lenger+ut+i+l%F8pet+du+kommer.++%28foto%3AChrister+Selander%2C+Liding%F6loppets+hjemmeside%29
Lidingöloppet går i flotte omgivelser, 90% i terreng, med massevis av korte hissige bakker underveis, tyngre jo lenger ut i løpet du kommer. (foto:Christer Selander, Lidingöloppets hjemmeside)