Tøffe terrengløyper og varmt sommervær var rammen rundt siste løp i RBIR-karusellen før sommerpausen. 349 løpere fullførte terrengløpet ut fra Hvalstjern skistadion i Fet.

Elise Øien Sørnes var raskest på damenes 5.7 km, mens Grethe Sandberg og Kristian Monsen som ventet var de raskeste på 9.5 km.

Samleside for løpskarusellene på Romerike 2007

Tøff løype
Løpsleder Erik Nafstad var litt bekymret over om løypa kanskje var for hard, men så langt vi registrerte likte løperne løypa, selv om den var veldig tøff. Det er uten tvil den tøffeste av de 10 løypene i karusellen. Det starter og slutter med en kilometer på asfaltert rulleskiløye, men resten av løypa går mest på sti og med flere harde bakker og enda flere kortere bakker.

Suveren Kristian Monsen
I herreklassen (9.5 km) var Kristian Monsen mer overlegen enn noen gang, hele 2.45 foran Thomas Lunde Jensen på 2.plass og 6.55 foran Stian Olsen på 3.plass. På de neste 6.55 kom det 57 løpere.....

Grethe Sandberg og Anna Margrete Tråve imponerte som vanlig i damenes langløype. Grethe var ikke fornøyd med lpet sitt, men hadde likevel bare 15 herreløpere foran seg. Anna fulgte nøyaktig ett minutt bak Grethe.

Suveren Elise Sørnes
Suveren seier ble det også til unge Elise Øien Sørnes på kvinnenes 5.7 kilometer. Hun var 1.56 foran Trude Blomseth på 2.plass og 2.19 foran Bente Holter på tredje.

154 Ivar Molstad Årnes 71.41 M 75-79
Erik+Nafstad+%28til+venstre%29+tar+en+siste+avsjekk+med+Egil+Bredholt+f%F8r+starten+p%E5+det+femte+RBIR-l%F8pet.+Egil+har+alltid+kontroll+%21+Erik+var+nok+mest+spent+p%E5+om+l%F8perne+syntes+l%F8ypene+ble+for+t%F8ffe+i+varmen....%28foto%3A+Olav+Engen%29
Erik Nafstad (til venstre) tar en siste avsjekk med Egil Bredholt før starten på det femte RBIR-løpet. Egil har alltid kontroll ! Erik var nok mest spent på om løperne syntes løypene ble for tøffe i varmen....(foto: Olav Engen)
Ingrid+Sandum+holder+ikke+helt+moren+Jorunns+fart+i+terrengl%F8ypa+enn%E5%2C+men+s%E5+hadde+da+ogs%E5+Jorunn+4.best+tid+av+alle+damene.+Ingrid+derimot+er+helt+sikkert+bedre+enn+b%E5de+moren+og+samtlige+andre+RBIR-deltagere+i+Roadracing.++Vi+h%E5per+%E5+komme+tilbake+med+en+egen+sak+p%E5+dette+senere+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Ingrid Sandum holder ikke helt moren Jorunns fart i terrengløypa ennå, men så hadde da også Jorunn 4.best tid av alle damene. Ingrid derimot er helt sikkert bedre enn både moren og samtlige andre RBIR-deltagere i Roadracing. Vi håper å komme tilbake med en egen sak på dette senere (foto: Olav Engen)
May+Lisbeth+Dahl+var+forn%F8yd+med+dagens+l%F8p+som+holdt+til+2.plass+i+klassen+og+5.plass+totalt.+Her+i+samtale+med+Per+Gunnar+R%F8stad.+May+Lisbeth+var+for%F8vrig+enda+mer+glad+og+overrasket+over+klasseseieren+i+Karlstad+Stadslopp++sist+helg+%28foto%3A+Olav+Engen%29
May Lisbeth Dahl var fornøyd med dagens løp som holdt til 2.plass i klassen og 5.plass totalt. Her i samtale med Per Gunnar Røstad. May Lisbeth var forøvrig enda mer glad og overrasket over klasseseieren i Karlstad Stadslopp sist helg (foto: Olav Engen)