Klasseseier og 7.plass totalt til Pål Simonsen
I Jølster Maraton skjedde det utrolige at Helge Hafsås ikke var vinneren i et "lokalt" maratonløp. I den sterke varmen ble han slått med over 5 minutter av vinneren Svein Ove Risa som vant på 2.39.04. Pål Simonsen fra Eidsvoll ble nummer 7 totalt på 3.05.36. Også Signy Henden Ruslie fra Lørenskog fikk klasseseier på maraton (D65-69), mens Anna Margrethe Tråve vant 10 km.
J%F8lster+Maraton+er+tildelt+NM+i+maraton+for+junior%2C+senior+og+veteran+i+2008.+Da+blir+det+kanskje+flere+Romeriksl%F8pere+i+den+naturskj%F8nne+l%F8ypa.
Jølster Maraton er tildelt NM i maraton for junior, senior og veteran i 2008. Da blir det kanskje flere Romeriksløpere i den naturskjønne løypa.
Arrangørens hjemmeside

Omtale og bilder på Sogn & Fjordane-siden

Alle resultatene

På telefon fra Bergen etter løpet forteller Pål at det var svært varmt og tøffe løpsforhold. Dermed var han også ekstra godt fornøyd med gjennomføringen og tiden 3.05.36. HDet var et stykke etter persen, men han mente likevel at det var hans beste maratonløp noen sinne. Ikke minst avsluttet han bra etter en litt tung periode et stykke ut i løpet, og på 12 sekunder nær tok han også igjen damevinneren Anne Marie Heienberg.

Anne Marie er forøvrig Pål's svigerinne, så han tapte kampen om å være best i familien denne gangen. Nå er forøvrig Anne Marie en svært sterk løper som blant annet vant kvinneklassen i Rallarvegsløpet (81 km) i 2005 foran Sharon Broadwell.

Ultraløper
Pål er nok først og fremst ultraløper, og ikke minst husker vi hans to 100-miles eventyr som er beskrevet i to reisebrev på kondis.no
Halliburton Forest september 2006
Rocky Racoon februar 2007

Nå er Oslo Maraton det første målet han har blinket seg ut, men vi gjetter på at SAS-flygeren også går og grubler på noe lengre løp utover høsten eller vinteren....

Signy og Anna
Signy Henden Ruslie fra Lørenskog vant klasse D65-69 på maraton med tiden 5.41.20. Hun var alene i klassen, men det kan jo ikke den blide Lørenskogdamen noe for.
Anna Margrethe Tråve var raskest på 10 km, både i aldersklassen (50-54) og totalt med tiden 41.36. Neste løper kom nøyaktig ett minutt etter Vidarløperen (bor på Skjetten) i mål.
Vi+vet+ikke+om+det+var+felespill+p%E5+%E5rets+premieutdeling+slik+som+p%E5+dette+bildet+fra+2005%2C+men+det+passer+jo+fint+i+slike+rammer+som+ved+J%F8lstravatnet.
Vi vet ikke om det var felespill på årets premieutdeling slik som på dette bildet fra 2005, men det passer jo fint i slike rammer som ved Jølstravatnet.