Fra løpsleder Tron J Wiig's oppsummering: Vi skal ikke skryte på oss å ha med hele eliten i Europa, men Sindre Buraas viste i hvertfall god klasse med å knuse den gamle løyperekorden med over ett minutt på 8,5 km vei /terreng, den nye rekorden ble 27,14. Også Kristian Monsen imponerte stort med å henge på ungutten helt inn til mål.

258 deltagere gjennomførte årets lengste karusell. I forhold til i fjor er det en liten økning og det skal nok værgudene ha litt av æren for, som ga løperne ca. 17 grader, sol og bare litt vind.

Alle resultatene

Samleside for løpskarusellene og andre løp på Romerike 2007

Sindre fornøyd med tiden på en litt tung dag
Sindre Buraas forteller at han prøvde ikke å gi alt på dette løpet, det kommer viktigere løp senere i høst. Men, det var en litt tung dag, så jeg måtte slite for å løpe fra Kristian Monsen, sier Sindre til kondis/romerike. Faktum er i alle fall at Tommy Torgersens løyperekord fra 2005 (28.31) ble slått med hele 1.17 da Sindre løp inn til 27.14.

Imponerende av Kristian
Vi har registrert på de seneste løpene at Kristian Monsen er i bedre form enn noen gang, og nå var han bare 3 fattige sekunder etter Sindre - og også han en evighet foran den tidligere løyperekorden. Det var godt over 2 minutter ned til Rune Nilsen (vant yngste veteranklassse) på 3.plass totalt.

Marianne raskest av kvinnene
På kvinnesiden var Marianne Opsahl nok en gang raskest, og med tiden 34.40 var hun drøyt 2 minutter foran D45-vinner Bente Holter. Løyperekorden i kvinneklassen tilhøtet det lokale orienteringsesset Silje Ekroll Jahren (2006: 33.28).

Andrea og Anders i Ung-karusellen
Andrea Solbakken fra Nittedal - som løp så bra i Varingskollen opp to dager tidligere - var raskest av jentene i Ung-karusellens 2 kilometer. Hun vant Jenter 13-14 år. Av gutta var det vinner i G15-16, Anders Buraas fra Hurdal den raskeste.

Årets siste løp i UKI-karusell er lørdag 22. september hvor man også kårer årets klassevinnere. Distansen på det siste løpet er 800 meter baneløp.