Oda Wennemo og Carl Jørgen Owre raskest i det siste løpet
UKI-karusellen ble avsluttet for i år med lørdagens 800 meter på Jessheim stadion. De som løp fortest av alle var 15 år gamle Oda Wennemo (bildet) og fortsatt unge (noenogtyve) Carl Jørgen Owre. Oda var også en av 26 klassevinnere i årets karusell.
Korrigert resultatliste: Andrea Solbakken fra Nittedal IL var raskest av alle jentene på 800 meter, 1.7 sek foran Oda. Hun løp ikke ikke i UKI-karusellen, men i UNG-karusellen som også løp 800 meter.
Her+ser+vi+Oda+p%E5+det+2.l%F8pet+i+%E5rets+UKI-karusell+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Her ser vi Oda på det 2.løpet i årets UKI-karusell (foto: Olav Engen)

Løperne i Ung-karusellen løp samme distanse som de som løp selve UKI-karusellen i det siste løpet, og der finner vi raske Andrea Solbakken fra Nittedal IL som vinner av Jenter 13-14 år på bedre tid enn Oda som løp raskest i UKI-karusellen. Andrea Solbakken løp på 2.35.6 som altså er 1.7 sekund raskere enn Oda Wennemo.

Andrea vant også klassen sin i Ung-karusellen sammenlagt, men aller mest imponert ble vi over den sterke 3-plassen hennes etter to andre Nittedalsjenter i Varingskollen Opp 4.september. De to eneste som slo henne der var Hanne Staff og Bente Skari.

ALLE RESULTATENE

Samleside for løpskarusellene og andre løp på Romerike 2007

Oda o-løper
Mens andre ungjenter i Ullensaker/Kisa IL løper fort på banen, ser vi mest av Oda i orienteringsløypene for Raumar O-lag. I årets hovedløp for yngre fikk hun en glimrende 4.plass i 15-års klassen. At hun også behersker baneløping også ser vi av at hun slo den gode Eidsvolljenta Frida Kristine Forberg med nesten 7 sekunder. Oda's tid var 2.37.3.

Imponerende av Trine
Ellers er vi imponert over farten til Trine Bogstad Mangerud, som vant klasse 55-59 på en tid som bare var 12 sekunder bak Oda. Det var nok alt i alt den sterkeste prestasjonen blant damene på 800 meteren.

Carl Jørgen løper fortsatt fort
Carl Jørgen Owre har trappet kraftig ned de siste årene, men på 800 meter er det fortsatt ikke lett å skubbe seg på Calle. Rune Nilsen som vant Menn 35-39 var 1.9 sekunder bak, mens Arvid Johansen som vant Menn 40-44 var tredje raskest. Carl Jørgen har fortsatt karusellrekorden på 800 meter fra da han vant i 2004 på 2.02.7. Det ble 8,5 sekunder mer denne gangen.

Ubeskjeden leder av friidrettsgruppa i Ull/Kisa IL
Ikke bare fikk han egne løpere på topp både blant jentene og gutta, men arrangørklubbens leder (friidrettsgruppa) tok seg selv av Menn 45-49 år og løp inn til dagens 4.beste tid. Han kan også glede seg sammen med UKI-karusellens leder Tron J. Wiik over ny deltagerøkning (for 5. eller 6.året på rad) til 677 deltagere i årets karusell.
Carl+J%F8rgen+Owre+p%E5+sin+kanskje+lengste+konkurranse+noensinne%2C+10+km+i+fjor%E5rets+Vintermaraton+%28foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Carl Jørgen Owre på sin kanskje lengste konkurranse noensinne, 10 km i fjorårets Vintermaraton (foto: Bjørn Hytjanstorp)
Landets sprekeste ordfører
Romerikes Blad spekulerte etter valget på at Ivar Egeberg ville kunne bli Norges sprekeste ordfører dersom han ble Sørums nye ordfører. Nå måtte han nok uansett blitt rangert bak en annen Romeriksordfører (ikke alderskorrigerte prestasjoner), siden Venstres Runar Bålsrud blir ny ordfører i Hurdal.

Treneren til Sindre Buraas løper ikke så verst selv, og på Jessheim lørdag ble han nummer tre i Menn 45-49 med 2.25.6 på 800 meter. Nå spørs det om han får like mye tid til egen trening og trening av Sindre framover... Sindre var allerede klassevinner i yngste herreklasse, men befinner seg i Trøndelag hvor han løper NM terrengløp denne helgen.