Det var mange lokale løpere i aksjon under sist søndags Vintermaraton på Jessheim. Den som kanskje overrasket mest var Anne Lise Skårerverket fra Fenstad som var nest raskeste dame på helmaraton. Kristian Monsen og Aase-Kari Eriksen var raskest på halvmaraton.

Se annen reportasje HER og masse bilder HER

Kretsmester, men ikke "best i gata"
Undertegnede ble kretsmester på helmaraton i sin aldersklasse på Jessheim, men det holdt ikke til å bli best i gata;

Anne Lise Skårerverket konkurrerer ikke ofte, men når hun gjør det markerer hun seg positivt. I tropevarme på Kongsvinger i fjor vant Fenstadjenta dameklassen overlegent på 3.33.23.

I to minusgrader på Jessheim gikk det 10 minutter fortere da hun vant D23-34 på 3.22.43, nest best av alle dameløperne på distansen. Undertegnede ble forbiløpt etter 28 km - og sluttiden viser at hun må ha løpt raskere på andre- enn på første halvdel.

Geir Myhr Øyen raskeste lokale løper på helmaraton
Råholtgutten Geir Myhr Øien var fornøyd med løpet sitt som holdt til klar seier i M23-34 foran kameraten Ola Skage Sander fra Gjerdrum som overrasket seg selv ved å løpe på 3.21.33. Geir har bodd og jobbet på Tynset de siste to årene, og studerte før det på Ås (derfor Ås IL).

Disse fikk medalje i KM på helmaraton (må være påmeldt for klubb tilsluttet Akershus FIK):

M23-34 GULL 3.05.55 Geir Myhr Øien, Ås IL
M40-44 SØLV 3.21.02 Bjørn Hytjanstorp, Eidsvoll Turn Friidrett
M55-59 GULL 3.38.20 Olav Engen, Ullensaker/Kisa IL
M60-64 GULL 3.54.34 Jarle Hammer, Nittedal IL

Aase-Kari Eriksen og Kristian Monsen til topps på halvmaraton
Aase-Kari Eriksen fra Årnes (løper for SK Vidar) var totalt overlegen på halvmaraton på Jessheim hvor hun løp på 1.25.00. Kristian Monsen fra arrangørklubben Ull/Kisa IL hadde hardere motstand, men fikk til slutt ei luke på et halvt minutt til Ole Petter Ringnes fra IL Mogutten.

Trygve Stanger slo ungommene til Ull/Kisa
PÅ 10-kilometeren vant Trygve Stanger fra Ull/Kisa IL klasse 35 år + med dagens fjerde beste tid totalt, 36.32. Tre av unggutta i klubben som har løpt så utrolig bra før i år (på kortere distanser) måtte se seg grundig slått. Kevin Fritz løp på 39.06 mens Vegard Gjelsvik og Thomas Roth måtte over 40 minutter.

Anne-Grete Austad var raskeste lokale dameløper, med tiden 52.57 og 3.plass i K35 år+

Alle resultatene
Alltid+smilende+Signy+Henden+Rustlie+fra+L%F8renskog+FIL+l%F8p+halvmaraton+p%E5+Jessheim+%28vant+D65-59%29%2C+men+etter+l%F8pet+fikk+hun+overrakt+trofeet+fra+KONDIS+som+bevis+p%E5+at+hun+har+fullf%F8rt+50+l%F8p+p%E5+helmaraton+%28foto%3A+Kjell+Vigestad%29%0D%0A%0D%0A%0D%0A%0D%0A
Alltid smilende Signy Henden Rustlie fra Lørenskog FIL løp halvmaraton på Jessheim (vant D65-59), men etter løpet fikk hun overrakt trofeet fra KONDIS som bevis på at hun har fullført 50 løp på helmaraton (foto: Kjell Vigestad)