Hvis Jon Tvedt er den norske motbakkekongen, er junioren Sindre Buraas motbakkekronprinsen. I lørdagens Dokka Opp med 521 høydemeter på 3 kilometer løping ble Sindre nummer tre, bare 8 sekunder etter Tormod Tjørnhom som vant og 6 sekunder etter Jon Tvedt som ble nummer to.

Modum FIKs hjemmeside med alle resultater

Det var høy fart fra start, og jeg falt noe av de siste 400 meter sier Sindre Buraas. Jeg kjente jeg ikke hadde muskulatur til så bratt. Hadde også en 3000 meter i Danmark på torsdag, så med litt forkjølelse i kroppen var det et bra løp, oppsummerer Sindre i en SMS til undertegnede.

Se notispå eub.no om Sindres 3000 meter på ny pers (8.21.28) sist torsdag.

For to uker siden vant Hurdølingen Tryvann Opp 10 sekunder foran Svein Inge Buhaug og 13 sekunder foran vinneren av Dokka Opp, Tormod Tjørnhom. Løypa i Tryvann er ikke så bratt som den på Vikersund (Dokka Opp er altså på Vikersund, ikke på Dokka) - og i VM motbakkeløp er det nok en gang "slakke" motbakker som møter Sindre & Co.

I Dokka Opp handlet det etter hvert bare om trioen Tormod Tjørnhom, Jon Tvedt og Sindre Buraas. Sindre måtte slippe først, 400 meter før toppen, mens Tjørnhom slo vår tidligere suverene motbakkekonge med 2 sekunder. Tvedt kommer helt klart mer til sin rett når løypene er lengre. På fjerdeplass, et halvt minutt etter Sindre, kom Øyvind Heiberg Sundby som også løper VM motbakkeløp neste søndag. Fire VM-deltagere først altså - en junior- og tre seniorløpere.

Dette var helt klart en glimrende innsats av Sindre, som vi er veldig spent på neste helg i VM Motbakkeløp i Sveits
Løypekart og profil

I VM løper seniorene 12 km med ca 950 høydemeter, mens juniorene løper 8 km med ca 650 høydemeter. Dermed slipper juniorene den knallharde bakken fra start til 2 km som seniorene møter - og med en snittstigning på under 10% bør dette være en flott løype for Sindre.

4 Øyvind Sundby Heiberg Menn 25-29 Tjalve, IK 19:16,7
5 Geir Ludvig AAsen Ouren Menn 30-34 Oddersjå Skiklubb 20:20,5
6 Per Kristian Nygård Menn 20-24 Vestre Spone IF 20:44,4
7 Andreas Hillestad Menn 16-19 Ros, IL 20:48,5
8 Mikkel Lund Menn 25-29 Tjalve, IK 21:18,6
9 Anders Wahl Menn 16-19 Ros, IL 21:48,6
10 Erik S. Molenaar Menn 30-34 Modum FIK 21:50,7