5th International Vilnius Marathon hadde i sin femte utgave besøk av to unge maratonløpere fra Romerike og dessuten en medbragt inaktiv sofagris. En tur i utlendighet er et bra triks for å lokke slike ellers ikke-løpende fyrer ut i løpernes herlige verden. Sofagrisen, Mads Sander, kan nå skryte av å ha løpt 21.1 km uten å måtte gå underveis.

I en rapport fra Vilnius skriver broren, Ola Skage Sander, blant annet:

Mads Sander stilte sporty opp i sin første idrettskonkurranse noen gang, og løp halvmaraton på 2.10. Han var godt fornøyd med tiden og at han klarte hovedmålet sitt om å løpe hele veien. Hans livs lengste løpetur med god margin var et faktum. (tidligere innaktiv ungdom og superpassiv sofagris.) Løpet gav såpass mersmak, at det allerede samme kveld ble lagt planer om å stille på Jessheim halvmaraton i november.

Han skriver videre i sin "hilsen hjem fra Øst-Blokka":

Vi har kommet oss vel gjennom det 5 Vilnius maraton. Løypa som ble løpt to ganger var middels hard, og løpsforholdenevar ganske tøffe med 7 pluss grader, vind og regn i trynet. Geir gikk på den klassiske 3-mils smellen, og ble akkutt svimmel ved 30 kilometer.Skage kunne derfor uanstrengt passere en gående Geir, hvor beskjede var "tror jeg kommer til å stå av..."

Skage løp et jevnt bra løp, og kunne relativt greit safe inn til ca 3.26, etter å ha plukket mange plasseringer på siste runden. Geir kom seg til hektene igjen, kom sterkt tilbake og var i mål bare et par minutter etter Skage.

Løpet var akkurat passe stort med tilsammen rundt 600 deltaktere, der hel og halv startet samtidig. Arrangementet var godt gjennomført, med gode veisperinger og mange utplasserte vakter av typen Poltiti med regnponcho.

Med sportslig hilsen Geir M Øien, Ola Skage Sander og Mads Sander.

For resultater og annen info: Vilniaus Maratonas hjemmeside

Svensk klassiker 2
På Facebook skriver ellers Ola om følgende overhøring i løypa, der to svensker løp sammen:
Svenske 1: Aaaa, tror du vi orkar springa hele distansen?
Svenske 2: Aaaa, det går så lenge det går, senn går vi....a/i>

Klassiker på høyde med "Jo sämmre - jo bättre"
2x+Sander+danser+ballett+p%E5+plassen+foran+katedralen%2C+m%E5lomr%E5det+for+maratonl%F8pet+dagen+etter.
2x Sander danser ballett på plassen foran katedralen, målområdet for maratonløpet dagen etter.
Her+er+Geir%2C+Mads+og+Ola+p%E5+hotellrommet%2C+klar+for+en+kald+og+v%E5t+og+herlig+tur+i+Vilnius+gater.
Her er Geir, Mads og Ola på hotellrommet, klar for en kald og våt og herlig tur i Vilnius gater.