Tor Erik Nyquist (bildet) fra Valdres Langløparlag, som tidligere løp for arrangørklubben, vant det 8,5 km lange terrengløpet 6 sekunder foran Bendik Steinland Myhren, Lørenskog FIL. Tommy's rekord er fra 2005.

Marianne Opsahl,Ull/Kisa IL var klart raskest i kvinneklassen.

ALLE RESULTATENE

Alt i alt var det 212 deltagere i det nest siste løpet i årets UKI-karusell.

Det siste løpet i årets karusell arrangeres lørdag 19. september. Premieutdeling til klassevinnere i den ordinære karusellen og i Hellvik Hus UKI-karusell gjøres etter løpet, ca. kl 15:15.

Nesten perfekte forhold
En halv time før terrengløpet var det tørt og fint i løypa, og forholdene lå til rette for gode tider. Men... det er jo ikke en dag uten regn denne sommeren - så like før start kom det en regnskur som gjorde løypa litt sleipere. Likevel var det gode løpsforhold.

Arrangøren meldte først at tiden til Nyquist var bare 3 sekunder etter løyperekorden til Tommy Torgersen, men det viste seg ikke å stemme. Sindre Buraas har rekorden fra 2007 med 27.14, altså 1.20 raskere enn vinnertiden i år. Se alle løyperekordene HER.

Nyquist ble hardt presset av Lørenskog FILs Bendik Steinland Myhren, som vant yngste klasse på 6 sekunder svakere tid enn det veteranen fra Beitostølen brukte i M40-44.

Marianne usikker på formen...'
Marianne Opsahl fra Ull/Kisa IL sa før løpet at hun var usikker på formen, men det skyldtes mest at hun har drevet med litt annet enn løpskonkurranser og fartstrening i det siste. Blant annet har hun og gubben Tommy (Torgersen) vært på Hawaii og syklet et motbakkesykkeløp med over 3000 høydemeter.

Formen var det definitivt ikke noe i veien med, og hun var helt uten konkurranse i kvinneklassen. Unge Frida Kristine Forberg fra Eidsvoll (løper for arrangørklubben) kom nærmest Marianne, men det var hele 3 minutter mellom dem.

_____________________________________________

Samleside for løp på Romerike 2009
med link til innbydelser og hjemmesider, resultater og referater...

UNG-karusellen
Hanna Luise Schultze Toverød fra Eidsvoll IF (13-14 år) var raskeste jente med 30,11 på 200 meter. Martin Opaker fra Ullensaker/Kisa IL (15-16 år) var reakest av gutta med 26,29
Marianne+Opsahl+var+forn%F8yd+etter+m%E5lgang+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Marianne Opsahl var fornøyd etter målgang (foto: Olav Engen).
Kristoffer+Stanger+har+akkurat+fyrt+av+startpistolen%2C+og+herrel%F8perne+er+i+gang+%28foto%3A+Olav+Engen%29%3A
Kristoffer Stanger har akkurat fyrt av startpistolen, og herreløperne er i gang (foto: Olav Engen):
Startnummer+271%2C+270+og+272+i+tet+-+Endre+Aamodt%2C+Tor+Erik+Nyqust+og+Bj%F8rn+Hytjanstorp+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Startnummer 271, 270 og 272 i tet - Endre Aamodt, Tor Erik Nyqust og Bjørn Hytjanstorp (foto: Olav Engen).
Arvid+Beurling+fra+IL+i+BUL+l%F8p+inn+til+2.plass+i+M21-34.+Her+er+det+en+kilometer+igjen+til+m%E5lgang+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Arvid Beurling fra IL i BUL løp inn til 2.plass i M21-34. Her er det en kilometer igjen til målgang (foto: Olav Engen).
Trond-Egel+Johansen+fra+L%F8renskog+FIL+ble+4.mann+i+en+t%F8ff+H40-44+klasse+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Trond-Egel Johansen fra Lørenskog FIL ble 4.mann i en tøff H40-44 klasse (foto: Olav Engen).
Ottar+Moum+Larsen+fra+Raknehaugen+SK+kommer+ut+av+skogen+og+har+en+kliometer+igjen+f%F8r+han+blir+nummer+2+i+M45-49+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Ottar Moum Larsen fra Raknehaugen SK kommer ut av skogen og har en kliometer igjen før han blir nummer 2 i M45-49 (foto: Olav Engen).
Frida+Kristine+Forberg+er+i+m%E5l+til+seier+i+yngste+klasse+og+2.plass+totalt+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Frida Kristine Forberg er i mål til seier i yngste klasse og 2.plass totalt (foto: Olav Engen).