Det kommer flere bilder i løpet av søndagen

Det ble fullklaff for arrangørklubben GTI under lørdagens halvmaraton rundt de tre sjøene i Stavanger. Et rekordstort antall løpere hadde funnet veien til dette flotte halvmaraton som snor seg rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet. Etter første opptelling fullførte 438 løpere halvmaraton, og så kommer det i tillegg 5 stafettlag.

Det var mange debutanter på halvmaraton, og stort sett var det bare smil og glede å se blant slitne deltagere som kom i mål. I 3-sjøers halvmaraton går store deler på grus, og rundt Hålandsvannet er det en del harde kneiker som løperen må forsere. I lørdagen løp var det til dels kraftig vind langs Hålandsvannet, så det ble et krevende løp for de fleste.

Ahmed Muktar som har gått fra seier til seier i mange av høstens løp, tok også denne gang kommandoen i løpet. Han fortalte før løpet at han tok løpet som en god trening, og det var en imponerende tid han løp på med tanke på hans unge alder og de krevende forhold det var. Det skal bli spennende og følge denne sympatiske 17-åringen, som løper for Sandnes IL, de neste årene.

På plassene bak Ahmed fulgte det en del løper som har atskillig mer erfaring en Ahmed, men det var den unge GTI løperen Ørjan Grønnevig som til slutt klarte å kapre andreplassen foran de "gamle" storløperne Oddmund Roaldkvam og Atle Tanum.

I kvinneklassen tok Kristin Mauland Larsen en fin førsteplass foran Elise Hay Opsal. Ellers var det gledelig å se at mange bedrifter stilte opp med mange løpere. Kanskje er vi på vei mot en ny joggebølge? Rogaland og Stavanger har i vertfall fått et halvmaraton som de kan være stolt over.