Grattis Nina og Peter!
Etter 5 tøffe dager er nå Nina Hongseth og Peter Tubaas i mål. Peter avsluttet sogar med en uhyre sterk 5. plass på den siste etappen! I sammendraget ble begge nr. 7.
Imponerende innsats av de to norske i etappeklassikeren.
Tatt i betraktning de store problemene Nina Hongseth, som har mat-allergi og derfor helt avhengig av egen mat, fikk på første etappe, da arrangørene ikke greide å sette ut løpernes egen mat og drikke, og hvor det nesten ikke fantes drikkestasjoner, er det utrolig sterkt å kjempe seg gjennom alle de 321 kilometerne fra Wien til Budapest. Den jenta er det virkelig ekte trøndertæl i!I følge Peter hadde Nina valgt ikke å ta ut for mye, og løp rolig i mål på 2.09.23.
Peter har så langt hatt en meget fin sesong, med seier på 100 km på Sicilia i vår, to gode etapper i Rallarvegsløpet, ny pers på 6 timers på Eidsvoll, og nå den solide innsatsen i Wien-Bratislava-Budapest. Ikke minst var 5. plassen på den siste etappen en kjempesterk prestasjon i det sterke feltet. Av dem som fullførte samtlige etapper, hadde han faktisk bare to mann foran seg på dagens etappe, Jaroslaw Janicki og Adam Zahoran.
Reglene i løpet er nemlig slik at man kan løpe de etappene man ønsker, eller klarer. Vinneren av dagens etappe, Anatolij Kruglikov, løp f.eks. bare første og siste etappe.
Den samme Kruglikov vant her i 2002, da løp han sisteetappen på 1.16. Han tok også VM-gull på 24 timers i 2005, vant det over 4000 km lange Race of Fire fra Perth på vestkysten av Australia til hovedstaden Canberra, og er den eneste som har slått Yiannis Kouros i et flerdagers løp.
Sammenlagt ble Peter nr. 7 i herreklassen, bare 8 minutter etter Janos Bogar, som vant løpet 6 ganger mellom 1992 og 1998.

Det er all grunn til å være mer enn godt fornøyd med Ninas og Peters prestasjoner i dette meget krevende løpet.

Klikk på eredmenyek, gå til letölthetö eredmenylista og så til összesitett (sammenlagt).