Kristins runde
50 milesløpet Kristins Runde ble lørdag arrangert i Nordmarka. I år som i fjor vant Jon Harald Berge løpet, denne gangen på en rekordtid som kan vise seg å bli vond å tukte senere. Han var hele 1.45 foran Ole Petter Hjelle og Frants Mohr på de neste plassene. Marit KRISTIN Bjerknes ble den første kvinne som har fullføret Kristins Runde.

Kjempetid av Jon Harald
Løpet gikk i drepende varme, og Jon Harald Berge viste nok en gang at han behersker alle forhold. Han har slitt med en skade tidligere i år - og måtte blant annet bryte VM 24-timers i begynnelsen av mai. Nå har han fått trent bra en lang periode og bestemte seg for å gå hardt ut fra start. Det hele endte med en suveren seier og en fantastisk tid i den tøffe 81,9 km lange løypa.

I fjor vant Drammenseren på 8.13 under gunstigere forhold, da med svenske Stefan Lindvall på 2.plass med 8.42. I år ble tiden fantastiske 7.17 mens Ole Petter Hjelle og Frants Mohr løp på 8.45.
Det skal bli spennende å følge Jon Harald i Spartathlon senere i år.

Ser vi på løpsutviklingen og splittidene viser den at Jon Harald hadde 15-20 min forsprang på Frants og Ole Petter ved Ringkollen etter 31 km (fjerde 700-meterstoppen). Ved Oppkuven etter 49 km var ledelsen økt til 40 minutter, og på de siste 33 kilometerne på svært kuperte Nordmarksveier økte han ledelsen med ytterligere 50 minutter. Det var internasjonal klasse over vinnertiden !

Ole Petter Hjelle måtte legge inn en liten spurt opp den siste bakken for å unngå at Frants Mohr, som kom bakfra, skulle ta han igjen. Ole Petter brukte løpet som kvalifisering til Ultra-Trail du Mont-Blanc® senere i år.

Bak disse to imponerte Bjørn Gjerde og Sten Gunnar Hansen med 9.16 og 9.18, mens beste utlending ble svenske Krister Lind på 7.plass med 9.44.14.

Gratulerer Marit KRISTIN
Marit Kristin Berg Bjerknes ble den første kvinne til å fullføre Kristins Runde. På forhånd var eneste mål å klare sperregrensen på 16 timer, og gjett om hun klarte det. Dette er nok vår forrige kondispresidents beste ultraløp så langt. Flott og ikke minst jevnt løp, Marit.

Tøff løype
Kristins Runde har start ved Trantjern gård rett vest for Mylla, løpes på mest grusvei (61.1 km) - men også flere vanskelige stipartier opp til de fem høyeste toppene i Nordmarka. Stier og dårlig kjerrevei utgjør 20.8 km av løypa. Samlet stigning er minst 2500 meter. Les mer om Kristins Runde her.

Det var 25 startende i årets løp og 24 kom i mål ( fjor fullførte 27 av 27 løpere).