- Veldig morsom sprintløype med en blanding av skog, park og asfalt. Jeg har gjort et godt løp på min etappe, og det er selvfølgelig både overraskende og gøy at vi vinner, sa Bjørn Anders Flågen etter dagens sprintstafett som avsluttet O-landsleiren i Stavern.

Bjørn Anders Flågen gikk til topps i stafetten sammen med lagkameratene på Akershus og Oslo o-krets’ 3. lag, Ragne Wiklund, Einar Melsom og Anne Cecilie Lindløkken.

- Moro. Det hadde jeg aldri trodd, strålte sisteetappeløper Anne Cecilie og strålte om kapp med sommersolen på stranden i Stavern.

Og det skal påpekes at seieren ikke var helt «udramatisk», da førsteoppstillingen til Akershus og Oslo o-krets var først over mål, men manglet stempling på en post underveis. Dermed ble andrelag i mål først på resultatlisten og øverst på pallen.

De vant foran Østfold og Akershus og Oslo o-krets’ 5. lag.

På forhånd var det spenning knyttet til hvordan det ville slå ut at en arrangerte stafetten etter samme konsept som mesterskapsstafettene over sprintdistansen, med en blanding av gutter og jenter på laget.

Etappefordelingen med jente – gutt – gutt – jente så ut til å falle i smak, selv om det ble til dels store avstander. I tillegg var muligens kostymeaspektet en litenaning nedtonet.

- Vanskelig å få gutta med på å kle seg ut, hevdet en av jentene.

Noen som ikke var vondt å be i den sammenheng var Troms’ lag, og de fikk fortjent prisen for årets kostyme.

- Krevende å kåre en vinner med mange gode kandidater, men vi har landet på det laget som forteller en historie gjennom stafetten, begrunnet juryformann Sondre Ruud Bråten før han delte ut velfortjent oppmerksomhet til Rødhette, ulven, jegeren og bestemor.

HLstafettkostyme.jpg
Vinnere av kostymeklassen: Jeger, bestemor, ulven og Rødhette. (Foto: Norsk orientering)

- Mist like stor prestisje å vinne denne konkurransen som å gå til topps i stafetten, smilte laget fra Troms.

For dem bærer det videre til Nord Norsk Mesterskap i Alta til helgen.

Neste års O-landsleir, Hovedløp og kretsstafett går på Konnerud.

Resultater:

1             Akershus og Oslo lag 3  01:13:56
2             Østfold lag 1                      01:14:36
3             Akershus og Oslo lag 5  01:15:03
4             Akershus og Oslo lag 2  01:18:29
5             Sør-Trøndelag lag 1        01:19:17

Kilde: Norsk orientering