Oppdatering 22.01:
STARTLISTE MED 309 FORHÅNDSPÅMELDTE

Sjur Røthe er en av løperne som har valgt å melde seg på til årets Trysil-Knut renn. Forhåndspåmeldingen er nå stengt, og så langt er det rundt 310 påmeldte. Arrangørene regner med at oppimot 100 vil benytte seg av muligheten til å etteranmelde seg på renndagen. Løypesjefen melder at traseen vil bli kjørt igjen på fredag. Litt avhengig av hvor mye snø som kommer, så vil den kjøres på nytt fredag natt-lørdag morgen. Deltagerliste og oversikt over elitepuljen vil komme fredag morgen.

Værmelding for Søre Osen på yr.no
Oppdatering 20.01:
Forhåndspåmeldingen til årets Trysil-Knut renn tyder på at den tidligere rekorden på 301 startende kan bli historie kommende lørdag. Arbeidsgruppa for rennet har likevel bestemt at det ikke settes noe tak for maksimalt antall påmeldte og mener å ha infrastruktur til å ta imot alle løpere.

Fristen for forhåndspåmelding går ut onsdag 21. januar kl 23:59:59. For å melde seg på etter dette kan man møte opp på renndagen og melde seg på der. Etteranmeldingen foregår i sekretariatet i første etasje.

Sist helg ble løpere inviterte til å teste løypene, og arrangørene fikk jevnt over gode tilbakemeldinger. Rennleder Ingar Kristiansen var ute i løypene både lørdag og søndag, og mener å tilby bedre løypestandard enn noen gang tidligere. Spesielt sett i forhold til den meget lovende værmeldingen fram mot renndagen som virker meget lovende. 

Ellers minner arrangørene om at noen praktiske ting:
Parkering er gratis, men vær vennlig å følg anvisning fra parkeringsvakter med gule refleksvester!
Det er kortterminal på etteranmeldingen.
Husk å ta med Birk ID eller Vasalopps ID for de som etteranmelder seg og ønsker å bruke rennet som seedingsrenn til Birkebeinerrennet, Holmenkollmarsjen eller Vasaloppet.


Oppdatering 13.01:
Nå er det fullt mulig å prøve hele Trysil-Knut-løypa før årets renn lørdag 24. januar. Rennleder Ingar Kristiansen kan fortelle at arrangørklubben, Søre Osen IL, tar tidligere tilbakemeldinger på alvor og setter alt inn på å få harde, gode spor på renndagen med egen løypemaskin og løypekjørere som jobber kontinuerlig med traséen fram mot rennet. Helga før rennet kan løypa testes i sin helhet, og tilreisende har gode overnattingsmuligheter i nærområdet.

Påmeldingene tikker inn jevnt og trutt, og det er pr. 13.01 registrert 169 påmeldte løpere. Forhånds-påmeldingen er forøvrig åpen til og med onsdag 21.01. Deretter blir det kun mulig å etteranmelde seg på renndagen. 

PÅMELDING OG STARTLISTE
Nettsidene til Søre Osen IL
Søre Osen IL på facebook
Samleside for Trysil-Knut Rennet 

Oppdatering 08.01:
Etter de siste dagene med 30 cm snøfall ble det i natt kjørt opp løyper med løypemaskin i hele Trysil-Knut traseen. Det vil fra nå bli kjørt opp løyper ved hvert snøfall for å sikre en hard og god såle til renndatoen. Det er meldt flere perioder med snøfall frem mot rennet.

Forøvrig er forhåndspåmeldingene bedre enn noensinne, og med slike oppløftende værutsikter, ligger alt til rette for et vellykket arrangement den 24.


Vinjar_Skogsholm_Esoen_Sorlie_maal_cropped_253x394.jpgDet meget tradisjonsrike rennet i Søre-Osen har en meget innholdsrik historie og går i år for 54. gang. Det 40 km lange rennet er årets første mulighet til å seede seg til Vasaloppet i Norge. I tillegg er det seedingsrenn både for Holmenkollmarsjen og Birken.

Arrangørene i det vesle idrettslaget kan ellers opplyse om at de har gått til innkjøp av løypemaskin for å kunne tilby gode spor . Det har også blitt ryddet i traséen for å få den bred nok. Hele traséen ble sporlagt før nyttår. Deltakerrekorden i Trysil-Knut rennet ble satt i 2013 med 301 startende og 292 i mål. 
 
Trysil-Knut rennet har en meget god og særegen premiering, og i tillegg innføres det i år en bonus som utløses om man slår løyperekorden for herrer eller kvinner. Her er det mulig å stikke av med hele 5000 kroner ekstra. Gjeldende rekord for herrer i dagens trasè ble satt i 2011 av Geir Strandbakke, Lillehammer Skiklubb/Team Sport1 Lillehammer på tiden 1:51:11. Rekorden for kvinner ble satt i 2014 av Ulrica Persson, Sunne SLF og lyder på 2:12:33. Fjorårets renn ble forøvrig vunnet av årets hyperaktuelle Tour de Ski-deltaker Niclas Dyrhaug, Tydal IL på 1:52:45. 

Bildet: Blir det en nye fight mellom Vinjar Skogsholm (foran) og Espen Aleksander Sørlie i Trysil-Knut rennet 24. januar? Her fra fjorårets målgang hvor de bare ble slått av landslagløper Niclas Dyrhaug. (Foto: Erlend Olsen)