Det  var sommerlig, vindstile og ypperlige forhold på Greveskogen i Tønsberg da ble tidenes første Per Halle Invitational ble arrangert. Solid løping og en drøss med perser ble fasiten etter stevnet som også inneholdt en 1500 m for kvinner.

Amalie Sæten sto distansen aller best i sin debut på på 3000 m og vant på 9:13.50. Runars egen Ina Halle Haugen avsluttet sterkt og knep 2. plassen foran Malin Edland, IK Tjalve, vel fire sekunder bak den suverene vinneren. Like bak ble det et rivende oppgjør mellom Mari Roligheten Ruud fra IL Runar og Ren-Engs Ingeborg Østgård som også smadret sine personlige rekorder.

Ferdinand Kvan Edman var klart sterkeste da det dro seg til og perset med ti sekunder på 5000 meter som han vant med ti sekunders margin på 13:46.22.

Magnus Tuv Myhre var den som fulgte Kvan Edman lengst men fikk det tungt etter at farten ble skrudd opp i front. 20-åringen fra Brandbu greide likevel å holde unna for Orions Even Brøndbo Dahl og begge kom inn godt under 14 minutter.

Stevnet ble innledet med 1500 m for kvinner der Petronella Halle, IL Runar og Leona Andersen Vedvik , Tønsberg FIK  løp under 4:40 for første gang.