Innendørs-EM i friirdett arrangeres i Praha. Startet i går og avsluttes søndag. Fredag stod forsøk på 800 m på programmet med brødrene Thomas og Andreas Roth og Trine Mjåland på startstreken. De to beste i hvert heat pluss de fire beste tidene går videre til lørdagens semifinaler. 

Kvinnenes forsøksheat var først i gang, og med Trine Mjåland i det første av totalt fire heat. Mjåland hadde dermed ingen tider å forholde seg til fra tidligere heat, og kom i mål på 4. plass på 2.04.71, en tid som dessverre ikke holdt til semifinaleplass, selv om det var pers. 

Resultater 800 m kvinner, forsøk (pdf)

På 800 m forsøket for menn deltok brødrene Roth. Her var det 7 heat, hvor Andreas løp i det første og Thomas i det fjerde. 
Andreas kom på 4. plass, men tiden 1.49,09 skulle etter hvert vise ser å holde til kvalifisering på tid til semifinalen. Thomas hadde dessverre ikke marginene like godt på sin side. Han kom på 3. plass i sitt heat, men tiden 1.49,73 holdt ikke til noen semifinaleplass. Han må derfor nøye seg med å være tilskuer og støtte for sin yngre bror i lørdagens semifinale. 

Resultater 800 m forsøk, menn (pdf) 

ALLE RESULTATER

praha_roth_mjaaland.jpg
Fra venstre: Thomas Roth, Trine Mjåland og Andreas Roth.