Hedda Hynne løp taktisk smart, og gjennom siste sving og ut på oppløpet lå hun i rygg på dama som vant, Sarah McDonald fra Storbritannia. Dessverre måtte Hedda gi noen meter helt mot slutten, men hun holdt alle de andre bak seg og kom i mål på 2.01.49. Det var 22 hundredeler bak hennes norske årsbeste og 89 hundredeler bak VM-kravet.

Uansett var det oppløftende for Hedda Hynne å slå så mange sterke løpere. Bak seg hadde hun bl.a. sin svenske rival, Lovisa Lindh, kvinnen som vant EM innendørs i vinter, britiske Shelayna Oscan-Clarke og heimefavoritten Selina Büchel som har to EM-gull innendørs.

- Andreplass i et sterkt felt i Luzern i dag. Nå skal jeg legge beina høyt etter tre løp på mindre enn ei uke, skrev Hedda Hynne på Facebook etter løpet.

Hedda Hynne (helt til høyre) hadde bare Sarah Mc Donald (435) foran seg i mål. Bak fulgte en rekke sterke løpere. (Arrangørfoto)

3000 meteren for menn ble en spennende affære, men dessverre var feltet en del for sterkt for Norges representant, Erik Udø Pedersen. Han måtte slipp omtrent umiddelbart, og løpende helt alene bakerst ble det vanskelig å få få til ei god tid. Med 8.29,08 ble han sist av de som løp til mål. Erik har pers på 8.04,51 satt i 2016, mens han i år har løpt på 8.05,92.

I teten ble det et spennende oppgjør der heimefavoritten Julien Wanders til slutt måtte gi tapt for etiopiske Worku Tadese og kenyanske Edward Cheserek. Vinnertida ble 7.43,24 mens 7.43,62 var klar pers for Wanders og mindre enn 3 sekunder bak den sveitsiske rekorden, satt av Markuk Ryffel helt tilbake i 1979.