Andrew Butchart har hatt en skikkelig gjennombruddsesong, og det store høydepunktet kom da han løp inn til sjetteplass i 5000 m-finalen i OL i Rio på sterke 13.08,61. I november vant han det britiske uttaksløpet til terrengløps-EM på overbevisende måte. Han slo en annen fremadstormende skotte, Callum Hawkins, som tidligere i høst løp halvmaraton på glimrende 1.00.22, med 8 sekunder.

Andrew Butchart er dermed en av medaljekandidatene til EM i terrengløp som går på Sardinia på søndag. 25-åringen er nok en av ganske få som på en god dag kan følge de største favorittene, Ali Kaya og Polat Kemboi Arikan, to meget sterke kenyanere som løper for Tyrkia.

Månedens utøver-kåringa blir avgjort av hvem som får flest likes og delinger på facebook og twitter. Sondre Nordstad Moen fikk tredje flest facebook-stemmer, men vi kan håpe på at han får revansje på Butchart når de to møtes i terrengløypa på Sardinia på søndag.

En annen medaljekandidat til EM vant avstemminga på kvinnesida. Fionnuala McCormack (tidligere Britton) har vunnet EM terrengløp to ganger og jakter nå på sin tredje gullmedalje. 32-åringen fra Irland har vist meget god terrengform tidligere i høst, og hun kan fort bli en av de som Karoline Bjerkeli Grøvdal vil komme i medaljekamp med.