Pressemelding fra arrangøren:
55 deltagere stod på startstreken når Salomon Trail Tour besøkte Trondheim og Bymarka. Deltagerne fikk bryne seg på krevende stiløping, seige motbakker og leken utforløping i den 22 km lange løypa.

Flere sterke løpere stod på startstreken og i dameklassen var det Anne Nevin som tok seieren. I herreklassen var det to løpere som rykket tidlig fra de andre; Morten Harjo Pettersen og Glenn Tore 

Løland. Til slutt tok Glenn Tore Løland seieren, en ørliten skotupp foran Harjo Pettersen.

- Jeg løper masse i Bymarka til vanlig, og trives veldig godt i oppoverbakkene. – Jeg er ikke spesielt glad i å løpe utfor og foretrekker faktisk stolheis ned bratte bakker, men jeg klarte allikevel å smile i utforbakkene ned fra Storheia, sier vinneren blant damene Anne Nevin.

På andreplass i dameklassen kom Anna Løken Granlund. – De store øyeblikkene var løpingen ned fra Storheia. – Det er utrolig morsomt å løpe utfor, man får litt følelsen av å fly. - Mot slutten tok jeg også igjen mange løpere som hadde åpnet litt for hardt, avslutter Anna.

Både Glenn Tore Løland fra Suldal i Rogaland og Morten Harjo Pettersen fra Vadsø i Finmark studerer i Trondheim og kjenner Bymarka godt. De to gutta løp samlet hele veien til mål og passerte målstreken nesten helt likt, allikevel er Morten raskt frempå med å dedikere den moralske seieren til 

Glenn Tore Løland. - Løypa var kjempebra, med innslag av mye myr, i tillegg krevde utforløpingen maksimal gutsing. – Vi løp stort sett samlet, men hadde noen ulike veivalg underveis, Glenn Tore var sterkest i dag og viste vei, sier Morten Harjo Pettersen.
 

De tre beste damene:

1. Anne Nevin Strindheim IL 1 t 56 min 25 sek
2. Anna Løken Granlund Stor-Elvdal Skiklubb 2 t 6 min 28 sek
3. Martine Frekhaug NTNUI 2 t 14 min 56 sek


De tre beste herrene:

1. Glenn Tore Løland NTNUI 1 t 40 min 10 sek
2. Morten Harjo Pettersen Skogn IL 1 t 40 min 11 sek
3. Kjetil Okkenhaug NTNUI 1 t 47 min 10 sek

ALLE   RESULTATER 

Starten_20150902-_DSC2948.jpgStart på Salomon Trail Tur i Trondheim.  Foto:  Øystein Lie

Salomon Trail Tour har så langt vært i Lofoten og Trondheim. De tre siste terrengløpene arrangeres følgende datoer: 
Les reportasjen fra Lofoten.

Bergen – Onsdag 9. September
Hamar – Onsdag 16. September
Oslo – Onsdag 23. September

Les mer på www.salomontrailtour.no

loperen_og_naturen_20150902-_DSC3059.jpg
Løperen og naturen:  Foto:  Øystein Lie