Løpet som ble en tradisjon for mange.

 

Æresrunden ble for mange en tradisjon, et løp det var en «ære» å få løpe. En gjennomgang av gamle resultater viser at mange av de samme navnene går igjen, år etter år. Og det sier jo litt. Det var et løp som mange satt stor pris på. Men etter 2007 var det stopp. Det var ildsjelen Harry Tangen og pappfabrikken Norpapp som sto som arrangør, og i 2008 var ingen som tok over stafettpinnen etter at de ikke lenger hadde kapasitet til å arrangere dette løpet.

 

 

Håper å se mange av de gamle deltakerne.

 

Men i år er løpet tilbake i ny drakt, og den nye arrangøren håper på å se både «gamle» og nye fjes på startstreken. Så hvem har tatt på seg å gjenskape Æresrunden. Det er for mange ikke ukjente Stig Andy Kvalheim Rambø som kan ta på seg mye av «æren» for dette. Han er en av ildsjelene i Foreningen treningsglede.

 

 

Arrangøren som har folkehelse i fokus.

 

Foreningen treningsglede er ikke noe nytt på Ringerike. De har «æren» for mye av det som skjer når det gjelder god folkehelse for Hønefossinger. De er hjernen bak den populære barneløpskarusellen i byen. De arrangerer jentebølgen. Og ikke minst Ringerike 6-timers er det det Foreningen treningsglede som står bak. Og i tillegg bidrar de bl.a. I Schjongs5ern, Schjongstesten og Røyse ultra. I det store og hele er de stort sett tilstede der folkehelse står i fokus.

 

 

Et "Right to play" løp.

 

Og det er nettopp det som står i grunnpilaren for dem. De vil skape folkehelse i alle ledd og på alle nivå. Foreningen idrettsglede har som formål å arrangere events som bidrar til økt innskudd på helsekontoen. Nå har altså Æresrunden blitt et av deres hovedarrangement. Og om løpet var bra tidligere, kan vi garantere at det blir minst like bra når de nå gjenskaper dette løpet. Foreningen treningsglede samarbeider med Right to play, og Æresrunden blir nå også et løp til inntekt for denne organisasjonen.

 

 

Ei rask løype som innbyr til personlige rekorder.

 

De er ikke helt alene om å arrangere løpet, men har med seg den lokale sykkel- og skibutikken Glade hjul. Løpet heter nå Glade hjul Æresrunden. Løpet som har vært borte fra terminlisten nå i 10 år, har nøyaktig samme løype som for tidligere.  Løypa på 5 km som er kontrollmålt av Kondis, går vekselsvis på asfalt/grus/hard sand. Den var tidligere kjent for sterke tider på grunn av sin flate trasè, og i år blir nok intet unntak. Her blir det høy fart fra start til mål i jakten på heder «ære» med å vinne første utgave av nye Æresrunden. Om vinneren koster på seg en ekstra «æresrunde» etter målpassering gjenstår å se.

 

Løpet har som tidligere start og mål ved Smufit Kappa Norpapp på Hensmoen og startstreken krysses nøyaktig kl 13.00 lørdag 8. april. Kondis er på plass for lage reportasje fra løpet.

 

Bli med gjennom hele løypa på bare 2 minutter (se video under):