Harde fakta

Dato: 30.04.2016
Klokkeslett: 12.00 – 16.00
Hvor: Fredrikstad, Kongsten
Distanse: 5 km
Aldersgrense: 12 år
Barneløp: fra 3-8 år
Pris: 580,- for voksne og 100,-  for barn.

De siste harde fakta, være seg parkering, garderobe, e.l, kommer nærmere løpsdagen, etter påmelding. Følg også med på deres facebookside
 

Viking Race

Viking Race arrangerte sitt første hinderløp høsten 2013 med 5 km moro på Tryvann. De siste to årene har de supplert med et 10 kilometers løp dagen etter 5 kilometeren. Så de som ikke klarer å velge, kjører like gjerne begge deler. Og i år utvider de igjen, denne gangen med et 5 km løp i Fredrikstad, i tillegg til et eget barneløp.

Viking Race har også inngått et spesielt samarbeid med Fredrikstad Golfklubb, som nå er medarrangør på vårens løp. Veldig gøy med et slikt unikt samarbeid på kryss av to svært ulike idretter. Fredrikstad Golfklubb ser moroa og nytten i hinderløp, hvor eneste likhet, men også viktigste likhet, er kjernesunn utendørsaktivitet til folket.
 

VR, eldre dame i vann.jpg
En ekte glad viking, Fra Viking Race 2015. (Foto: Epic Action Imagery)
 

Midgard – 5 km

Viking Race sitt 5 km løp, også kalt Midgard, er perfekt for nye deltakere samtidig som det likevel setter eliten på en prøve. For selv om det er deres ”letteste” løp, er det knallhardt når man gir alt. Dette er et løp for alle uansett nivå, der samtlige klarer å gjennomføre. Er det hindre man ikke klarer å forsere, erstatter man dette lett med 10 burpees, og løper videre.

Burpee

Burpee er en øvelse man må gjennomføre 10 ganger dersom man ikke klarer å gjennomføre et hinder. Du vil finne utallige videoer om øvelsen på youtube, hvis dette er en ukjent øvelse for deg. Burpeene er ikke en straff, men en øvelse som gir deg tid til å reflektere over hvorfor du ikke klarte å gjennomføre hinderet, og hva du må jobbe med for å klare å forsere hinderet neste gang.

Dette er ikke bare en morsom frase, men fakta! Øvelsen tar tid og den tar pusten fra deg. En hatet øvelse alle klarer å gjennomføre, men som du vil gjøre alt for å slippe unna. Og med det lærer du deg raskt å gjennomføre hindre du aldri i livet ville lært deg ellers. Bonus: mestring!

Flere puljer

For ikke å skape køer foran hindre blir deltakerne delt opp i flere puljer. Tidligere har de sendt av gårde 100 deltakere pr. pulje med 15 minutters mellomrom. Om de gjør det igjen, vil tiden vise. Dette avhenger nok på antall deltakere og tidligere erfaringer. Den første puljen er eliten, og man bestemmer selv hvilken pulje man ønsker å delta i. Et valg du tar i forbindelse med påmelding.
 

VR, sterke damer.jpg
Elitedamer, Mari Weider, Helene Halvorsen, Marianne AK og Lillian Dramsdahl. (Foto: Epic Action Imagery)


Hindre

Viking Race sitt signaturhinder er veggen! Den er høy og vanskelig å komme over, hvis man ikke er rå og spretter over eller får hjelp av andre. For ja, det er lov å ta imot hjelp og ikke minst lov til å hjelpe andre. Samarbeid er nøkkelen i denne sporten og flere velger å løpe som lag for å unytte dette maksimalt.

Av andre hindre Viking Race kan tilby er enda flere vegger i ulike høyder, tauklatring, armgang, krabbing, cargonett, over/under-hinder og selvfølgelig det berømte flammehinderet man hopper over på vei mot målstreken. Men som sagt, Viking Race liker å holde ting hemmelig, så det kan fort dukke opp noen overraskelser på veien.
 

VR, jenter vurderer veggen.jpg
Den fryktede veggen er under vurdering. (Foto: Epic Action Imagery)
 

Terreng

Bratte slalåmbakker og kronglete skog er noe Viking Race nyter å sende deltakerne igjennom. Men den slags kan vi se bort fra i Fredrikstad. I stedet ser det ut til at de kommer til å by på deilig gjørme, leire, og lignende. Etter å ha studert kartet på nett ser det ut som om det blir en salig blanding av sand, jord og vann ved riksvei 111, hvor vi skal tråle frem og tilbake. Anbefaler alle å ta en titt. Det er rett og slett vakkert! Og alle hjerter gleder seg!

Nå har jeg for øvrig fått bekreftet at du verken kommer tørr eller ren gjennom denne løypa. I tillegg opplyser de om at vi vil møte på hindere inne på fortet med både vollgraver og menneskeskapte hindre i tillegg til alt det naturen hjelper til med. Det blir utfordrende, varierende, annerledes, men overkommelig.
 

Viking Race, kart Fredrikstad.jpg
Kartet over Viking Race, Fredrikstad, 2016. (Illustrasjon: arrangør)
 

Barneløp

For første gang kjører Viking Race eget barneløp for alle barn fra 3-8 år. Målet er at barna skal få lov til å gjøre det samme som de voksne, - leke, krabbe, balansere, grise seg til, klatre m.m! Viking Race ønsker å skape en relasjon til voksenversjonen som er å engasjere og motivere til utelek. Det handler om å fremme lek og mestring fremfor resultater. De voksne kan gjerne løpe sammen med barna så fremt de ikke er for store. Da er det greit å holde seg bak sperrebåndet. Det er ingen tidtaking og alle får stå på pallen!

Fotograf

Hinderløpsporten er den sporten som byr på de sprekeste bildene. Dette har Viking Race forstått og utnyttet til det ytterste til alle hinderløpernes glede. De har inngått et samarbeid med Epic Action Imagery som tar bilder underveis, noe som selvsagt ikke er et unntak i år heller. Alle bildene legges ut på nett, - gratis! Så et nytt fett profilbildet på facebook er sikret for våren! I tillegg kommer Arnel Banawa fra OCRTUBE.com for å filme.
 

VR, lykke over flammer, dame.jpg
Dette kan bli deg, og du kan dele opplevelsen med en hel verden. (Foto: Epic Action Imagery)
 

Bonus

I tillegg til at du skal få lov til å bli skikkelig sliten, møkkete og lykkelig, mottar du en Viking Race t-skjorte ved påmelding og selvfølgelig også deres særegne medalje ved målgang! Og vinnerne kan vente seg en overraskelse. I tillegg kommer en vandrepris for lag, som Viking Race håper blir godt mottatt og inspirerer til konkurranse blant små og store lag. Vandreprisen blir en kopi av Osebergskipets hode utskåret i riktig vikingånd.
 

VR, rosa lag i vann.jpg
Er det skummelt å delta alene, skaff deg et lag. (Foto: Epic Action Imagery)


Deltakerprisen

Prisen for å delta vil ikke øke fram mot løpet slik vi er vant med fra mange andre arrangører. Viking Race ønsker å holde prisen så lav som mulig fordi de ønsker at flest mulig skal kunne delta i en sunn idrett uten alt for store kostnader. Hinderløp er en idrett som fremmer folkehelsen på en fantastisk måte siden treningsarenaen befinner seg ute, apparatene skapes av fantasien, og kontingent og medlemsavgift ligger i innsatsen. De jobber daglig med sponsorpartnere for å få redusert deltakeravgiften, og spesielt for å få dekket 100 % av kostnadene til barneløpet.

Har du planer om å delta i et hinderløp for første gang senere i år? Da anbefaler jeg deg å delta på Viking Race i Fredrikstad, allerede nå! Det er den beste treningsmotivasjonen du kan skaffe deg i tillegg til at du fort lærer hva du må trene på. Delta for moro skyld for å kjenne på hva et hinderløp er, og gled deg enda mer til løpet du har bestemt deg for å delta i senere i år. Du har alt å vinne!

Vi gleder oss til startskuddet endelig går for våre norske hinderløp!
 

Aktuelle linker for Viking Race

Hjemmeside

Facebook:

Hovedsiden 

Fredrikstad

Oslo, 5 km, 20. august 

Oslo, 10 km, 21. august
 

Andre linker:

Løpskalender for Norske hindreløp