Tre norske ultraløp på samme dag var en utopisk tanke bare for få år siden, i år skjer det hele 5 ganger: 9. april, 30. juli, 6. august, 27. august og 3. september.

Se også DN Aktiv 6. april:  For 11 år siden var det to norske utraløp. I år er det 42
- Mange er ute etter en ekstrem utfordring, forteller Olav Engen...


Årets første trippelhelg kommer allerede nå i april.

Det ene er Norges klart eldste ultraløp, Bergen Ultra (tidligere Trolløpet) som fram til 2002 var Norges eneste ultraløp!! Årets arrangement er todelt ved at 63 km (og kortere distanser) arrangeres nå 9. april, mens 100 km (NM) er skilt ut som eget løp som arrangeres i Bergen sentrum 7. mai.

Røyse Ultra var nytt i fjor - et ultraintervalløp der det løpes 10 km med start hver 3. time i ett døgn, altså 8 x 10 km. Det var 26 deltagere i fjor, og det blir noe lignende i år.

Nytt i år er KrsUltra med start og mål i Kristiansand Sentrum. Et kupert 60 kilometers terrengløp med løype på begge sider av Otra, men også med et kortere alternativ for de som ennå ikke er klare forultradistansen. Deltagerne kan du følge underveis her: Race Tracker KrsUltra Det er imponerende 95 påmeldte på 60 kilometer og ytterligere 149 på 20 km.

Kondis kommer tilbake med reportasjer fra alle løpene i løpet av helgen.

Litt om disse tre løpene (se nedenfor) og 39 andre norske ultraløp kan du se på "Om norske Ultraløp" som oppdateres regelmessig.
 

Bergen Ultra

Lørdag 9. april
Arr.: Maratonkarusellen
Bergen, Fana stadion
63 kilometer

Info på løpets hjemmeside
Facebook
Påmelding
epost: Jan Ringheim

11.04.2015:  Bergen Ultra: Ny løyperekord på 63,3 km

Norges eldste - og i mange år det eneste norske ultraløpet (Trolløpet). Arrangeres for 27. gang i 2016. Vegløpet har start, runding og mål inne på Fana stadion. Halvmaratonløype (vending halvveis) som løpes 1-3 ganger. Lettkupert og hovedsaklig på asfalterte turveier.  I tillegg til ultradistansen er det maraton og halvmaraton.

Vanligvis er det også 100 km i Bergen Ultra, men i 2016 er den distansen flyttet til eget arragement 7. mai da NM 100 km (og 6-timersløp) arrangeres fra Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum, se lenger ned.

 

Røyse Ultra (ultraintervall)

Lørdag 9. april
Arr.: Rakva livsglede
Svendsrudmoen, Hole
8x10 kilometer i trasèen til Hytteplanmila.

INFO
Løpets Facebookside
Påmelding (maks 100 deltagere).
E-post: John Gunnar Jakobsen  Stig Andy Kvalheim Rambø

Nytt løp i 2015. Samme konsept som Halden Ultraintervall. Hver 3.time løper man 10 kilometer før man dusjer, spiser og hviler fram til neste start. Runden som løpes er den velkente og populære løypa til Hytteplanmila. Røyse Ultra er altså identisk med 8x Hytteplanmila.

Reportasje fra 2015-løpet: Andreas Torsvik og Kari Langerud vant Røyse Ultra

 

Krs UltraKristiansand_Lopeklubb_logo (2).jpg

Lørdag 9. april
Arr.: Kristiansand Løpeklubb
Arena: Aquarama
60 km terreng

Info på løpets hjemmeside
Video
Facebook
Påmelding
E-post: Thomas Øderud

Den ferske løpeklubben i Kristiansand har store ambisjoner både på løper- og arrangementssiden. I 2015 arrangerte de NM 100km, nå er turen kommet til Sørlandets første terrengultraløp. Løypa går delvis i bymarka vest for Otra og delvis i Skråstadheia på den andre siden.

Forhåndsomtale i Fædrelandsvennen: Nå kommer Sørlandets første ultraløp
 


Se oversikt over alle norske ultraløp: Om norske ultraløp
Statistikk, påmeldingsstatus, info om løpene, link til omtale mv