Denne prisen som seks av verdens største maratonløp står bak, deles ut hvert annet år. Den løperen som samler flest poeng i disse løpene i løpet av 2013 og 2014 får hele premiepotten. Og det siste løpet i perioden 2013-2014, New York Marathon, skulle søndag stå for utdelingen av prisen til beste mann og beste dame på til sammen 1 million dollar.

Onsdag kom meldingen om at det likevel ikke blir noen prisutdeling etter søndagens New York Marathon. Det var da kjent at Dennis Kimetto, som satte verdensrekord i Berlin, ikke ville komme til New York Marathon selv om han lå godt an til å vinne. Han skulle ikke delta i New York bare fem uker etter Berlin Marathon, og ville derfor ikke reise helt fra Afrika "bare" for å motta en pris han kanskje likevel ikke ville vinne. Noen skumlet derfor om det var han som hadde avlagt positiv dopingprøve. Men det var det ikke.

Om forrige verdensrekordholder, Wilson Kipsang, som løp på 2.03.23 i Berlin i fjor, vinner New York Marathon søndag, er det han som stikker av med 500.000 dollar eller ca. kr 3,5 millioner kroner som beste mann i "Majors"..

Wilson_Kipsang_A20G4266.jpg
Klar for New York Marathon: Wilson Kipsang føler seg i god form foran søndagens løp. Vinner han da blir det ikke bare 100.000 dollar i førstepremie, men også ytterligere 500.000 dollar som vinner av The World Marathon Majors. Wilson Kipsang vil forøvrig søndag løpe med en singlet fra den nye Aktiv mot kreft-kolleksjonen til Adidas. Også treningsdrakten hans på bildet er merket med Grete Waitz-tegning og Aktiv-logo. 
 

Rita Jeptoo er etter sine fire Majors-seire i 2013-2014 allerede klar vinner av 500.000 dollar. Nå blir det ingen premiepenger på Jeptoo og heller ingen framtidige invitasjoner til å delta i Tokyo Marathon, Boston Marathon, London Marathon, Berlin Marathon, Chicago Marathon eller New York Marathon, som er de seks løpene som inngår i "Majors".
 

Sammenlagt for kvinner i " Majors" før New York Marathon: