Tilbake til ArrangørGuiden

Manuell tidtaking

Tidtaking med stoppeklokker fungerer greit i løp med liten deltagelse, men noen ting bør man tenke på:

  • Start minimum to klokker, slik at du har backup om denne klokka svikter eller man ved en feiltagelse stopper klokka.
  • Ekstra backup får du ved å starte på et gitt klokkeslett, som gjør at den ordinære klokka kan brukes til å notere måltid og dermed regne ut løpstiden.
  • Ved manuell tidtaging bør du lage en smal målsluse som gjør at løperne ikke kommer to i bredden, og slik at det er mulig å registrere både startnummer og tid.
  • Bruk alltid startnummer - og still krav til at startnummeret bæres synlig på brystet
  • Det bør være minimum to funksjonærer i mål, en som roper måltiden og en som noterer startnummer og tiden som blir ropt opp.
  • Dersom antall deltagere eller lengden på løpet gjør at mange kan komme til mål veldig tett på hverandrebør du lage en smal sluse også etter målstreken - slik at løperne holder rekkefølgen fram til startnummeret er koblet mot tiden (når den som skriver ikke rakk annet enn å skrive tiden - og må legge til startnummer etterpå).


Elektronisk tidtaking, apper og webløsninger

Det finnes gode apper og webløsninger som kan hjelpe til med tidtaging. Disse egner seg bra til både små og mellomstore arrangementer - men vil kreve litt kompetanse på bruk av dataverktøyer. Til litt større arrangementer vil eget tidtagerutstyr fungere best for mange - dersom man ikke velger å sette bort hele tidtakingen til en profesjonell aktør.
 

Webscorer
En rimelig og smart løsning der selve tidtaging skjer via smarttelefon eller nettbrett, og der resultater vises løpende på nettet. Webscorer har også påmeldings- og betalingsløsning med visning av startlister på nett.

Fungerer bra både ved individuell start, puljestart og fellesstart. Du kan registrere mellomtider og sluttid som vises løpende på nett - og etter løpet du laste ned og sende resultater som excel-filer eller tekstfiler til presse og andre - eller legge ut på hjemmesiden.

Videoer som viser Webscorer i bruk: Webscorer in action 
App kan lastes ned via AppStore, GooglePlay og Amazon, link finner du på Webscorers hjemmeside
Det er mulighet for 30 dagers gratis prøvetid av Webscorer pro.
 

Emit
Emit har mange ulike løsninger for tidtaking, fra enkle tidtagerklokker til mer avanserte løsninger, med og uten bruk av brikker. F.eks. Emit Time Recorder ETR3;

ETR3 er en enkel og kompakt målklokke med separat termoskriver og tidtakerknapp. ETR3 egner seg spesielt til bruk i alle idretter med intervall-start, men kan også brukes ved fellesstart. I større arrangementer, med stor pågang i mål, kan man dele opp mål i flere målsluser, med hver sin ETR3. Ved bruk av emiTag brikkesystem, egner ETR3 seg som backup-klokke.

ETR3 kan tilkobles strekkodeleser og håndterer også tider fra startgrind og/eller fotocelle, ved bruk av ekstern koblingsboks. ETR3 leveres i en hendig transportkoffert som også inneholder termisk printer EPR3 m/ kabel, tidtakerknapp og USB-kabel for tilkobling til PC.

Les mer om dette og annet tidtagerutstyr på Emits hjemmeside
 

 

Profesjonelle hjelp:

Stadig flere velger profesjonelle aktører som kan ta seg av både påmelding, tidtaking og resultatservice. Allerede ved 100+ deltakere kan dette være aktuelt, litt avhengig av hvor høy startkontingent man vil legge seg på. Det er klart at det koster å bruke disse aktørene, men det avlaster arrangørene betydelig og når det gjelder tidtaking (og resultatservice) oppnår man en sikkerhet for at deltagerne får riktige tider og raskt kan se sine resultater.
 

ToppTid
ToppTid stiller med eget utstyr, setter opp utstyret, drifter utstyret under konkurransen, og leverer resultater. Dette inkluderer bruk av ett tidtagningssystem og vil som regel følge med både hoved- og backuplinjer for å sikre at alle tidene blir registrert. Offisielle resultater blir publisert på topptid.no etter konkurransen. Resultatsiden har tilpassede sider for mobilenheter/nettbrett og for vanlige PCer.

Som arrangør beskriver man behovet - gjør avtale om pris - og overlater alt det tekniske til leverandøren. Arrangører trenger ikke å ha datakompetanse overhodet - men har man en hjemmeside eller Facebookside bør man legge link til resultatservice på disse sidene.

Se mer på ToppTids hjemmeside


EQTiming
EQ Timing eies av Emit AS og Quick Systems AS. De forvalter en komplett produktportefølje innen tidtakerutstyr, programvare og profesjonelle tidtakere. Emit har vært en komplett leverandør innen tidtaking med mer enn 30 års erfaring i bransjen. Emit har en bred portefølje innen tidtakingsprodukter med blant annet 2 egenutviklede brikkesystemer (se ovenfor).

De siste årene har Quick Systems gjennom varemerket Quick Timing bygget seg opp som en betydelig aktør innen arrangement og tidtaking i Norge. Selskapet er klart størst i Norge på tidtakertjenester og utleie av tidtakerutstyr.

EQ Timing AS kan altså tilby assistanse til tidtaking, resultatservice under arrangementet og eventuelt etterarbeid. De leier også ut “alle” typer tidtakingsutstyr til små og store arrangement. Mest aktuelt er utleie av emiTag brikkesystem.

Se mer på EQ Timings hjemmeside